Binnenkort nieuw op Canvas: 'Clinch'

maandag 15 februari 2016

Voor Canvas is fictie altijd heel belangrijk geweest en zeker een alternatieve en heel eigenzinnige, maar zeer toegankelijke reeks zoals 'Clinch', hoort best thuis bij de zender.

'Clinch' is een zesdelige tragikomische reeks van op zichzelf staande verhalen waarin telkens drie personages met elkaar worden geconfronteerd. Het noodlot brengt hen samen in een penibele situatie waarin ze volledig op elkaar zijn aangewezen. Dat maakt de zaak echter alleen maar erger. Wanneer dan toch finaal de verlossing wenkt, valt er brutaal een lijk uit de kast.


Elke aflevering van 'Clinch' draait om één situatie op één locatie : een auto-ongeluk, een rondleiding in een meesterwoning die te koop staat, een veel te lange rijles, een te grote ziekenhuiskamer, een lift die vastzit en een dak als springplank om de werkelijkheid te ontvluchten.

Telkens loopt de situatie voor de drie personages dermate uit de hand dat enkel de vraag nog rest: 'En wat nu?'. In hun zoektocht naar een antwoord en een uitweg worden ze gehinderd door hun taal, die in 'Clinch' alles behalve een goed communicatiemiddel blijkt.

'Clinch' is het ultieme bewijs dat het noodlot een buitengewoon talent heeft voor het creëren van pijnlijke situaties die leiden tot humor, die op zijn beurt pijnlijk is.

Volgens scenarist Roy Aernouts is de humor in 'Clinch' eerder intuïtief dan doelgericht. Met de humor wordt niet perse naar een clou toegewerkt, integendeel worden net geen duidelijke pointes gemaakt. Humor in de serie wordt een middel, geel doel, een middel om vol verbazing en verwondering naar de wereld te kijken.

De serie is in zwart/wit gedraaid om zo een tijdloos kader te creëren en om de dialogen beter tot hun recht te laten komen. Het scenario werd geschreven door Roy Aernouts en de co-scenaristen waren Herwig Ilegems en Wim Helsen. De hoofdrollen worden vertolkt door Roy Aernouts, Wim Helsen en Nico Sturm. De reeks wordt geregisseerd door Herwig Ilegems en geproduceerd door productiehuis Panenka van Tom Lenaerts en Kato Maes. Naast de hoofdcast zijn er in elke aflevering een of meerdere gastrollen.

'Clinch', vanaf woensdag 24 februari om 21.15 uur op Canvas.

DOSSIER: Voorjaar 2016: alle plannen (BE)

volledig dossier
Canvastv

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Snackmasters' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Marcelo Ballardin en Roger Van Damme proberen zo goed mogelijk de smaak van een echte Giant uit de Quick na te bootsen. Ruth Beeckmans gaat bij het bedrijf op zoek naar het geheim achter de snack en Koen Wauters polst hoe de chefs het er vanaf brengen. Spannend!

'Snackmasters', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers