'Big Brother': gedupeerden starten petitie tegen Javier

maandag 6 maart 2006

Op het internet is een petitie gestart tegen de deelname van Javier aan het KANAALTWEE-programma 'Big Brother'. De bewoner in de loft wordt van oplichting beschuldigd. Zijn gedupeerden nemen het niet dat hij nu de grote jan uithangt in het 'Big Brother'-huis.

Via

de online petitie zijn voorlopig al iets meer dan 100 inzendingen binnengekomen.

Deze petitie werd gestart door Jeroen Feytens, Bart Vandeven en Bart Vandermeirenom om KANAALTWEE een duidelijk signaal te geven dat de grenzen overschreden werden door de deelname van Javier aan het programma. De inzendingen zullen overhandigd worden aan de top van de VMMa. 'Aanleiding is De Mister Antwerpen-verkiezing, die georganiseerd werd door Javier de Rijcke, beter gekend als voormalige zanger van de boysband Dreamlovers. In een ver verleden was hij de vriend van zangeres Petra en nam hij deel aan de Mister Belgium verkiezing. Tijdens de preselectie bijna een jaar geleden was er geen vuiltje aan de lucht. De kandidaat misters defileerden in vrijetijdskledij en badmode op de catwalk en zetten hun levensvisie uiteen aan de jury.

Voor de halve finale in mei in discotheek Carré moesten de 28 overgebleven kanshebbers elk 500 euro bij elkaar sprokkelen bij eigen sponsors. Deze zouden dan gebruikt worden om promomateriaal te financieren.. Er werden flyers en posters beloofd voor de halve finale.. Slechts enkelen kregen een aantal flyers (minder dan wat beloofd was en geen beloofde posters). De flyers werden bovendien bezorgd dag voor de halve finale! Veel hadden ze er dus niet meer aan.

Om finalist te worden, moesten de kandidaten door familie, vrienden en sympathisanten zoveel mogelijk sms-berichtjes laten versturen. 1 smsje kostte 1 euro. Eénmaal 1 smsje verzonden bleef je achteraf ongewenst op de hoogte gehouden van de mister verkiezing via sms (weer 1 euro per bericht). Javier De Rijcke, geeft toe dat per sms 7 cent naar hem terugkwam. "Maar daar heb ik geen hopen poen mee opgestreken en die mensen verstuurden ze uit vrije wil."

De uiteindelijke finalisten werden een reis naar Egypte beloofd (via sms werd zelfs gemeld dat familieleden en kennissen zich ook konden inschrijven om mee op reis te gaan). Er was sprake van een heuse promotour, met evenementen, persconferenties,.. Na de halve finale in Carré hebben de finalisten echter niets meer van de organisator gehoord! Hij leek wel van de aardbol verdwenen, onbereikbaar op zijn gsm. Kon iemand hem toch te pakken krijgen, zei hij dat hij op reis was geweest en ze zich geen zorgen moesten maken.. Hij zou snel iets laten weten ivm het volgende evenement..

2 evenementen zouden er geweest zijn.. Een Temptation Island-party in Carré waar ze met de limousine zouden heenrijden, en als VIP op de lijst zouden staan.. Realiteit: eigen vervoer en de finalisten stonden niet eens op de gastenlijst. Van Javier geen spoor.. Een ander evenement dat er volgens Javier geweest is: circuit van Zolder! Op een zaterdagnacht 02.00 uur kregen de finalisten een sms dat ze volgende ochtend op circuit van Zolder verwacht werden.. Natuurlijk onmogelijk.

De poppen gingen echt aan het dansen toen enkele finalisten en de huidige Mister Antwerpen in september bij Goedele Liekens in Recht van Antwoord op VTM de wedstrijdorganisatie van "geklungel vol loze beloftes" beschuldigde. Organisator Javier De Rijcke noemde de uitval op tv "sensatiejagerij van jongens die denken dat ze al BV zijn".

Daarna kwam het niet meer goed. De finale gepland op 15 oktober in het Antwerpse Hilton, werd afgelast. "In concurrentie met miss Belgian Beauty", aldus de reden. Maar ook op de nieuwe datum, 7 januari, bleef de finale uit. De Rijcke: "Wat voor zin had het, als de meeste kandidaten het onder invloed van een rotte appel afgehaakt hadden? Ik kan toch geen verkiezing houden uit drie kandidaten?"

Enkele van de finalisten zijn samen naar een advocaat gestapt. Een rechtzaak is onvermijdelijk. Sindsdien was Javier nergens meer te bespeuren, tot hij plots opdaagt in het Big Brotherhuis op KANAALTWEE. Dit is volgens de finalisten ronduit schandalig! Daarom dan ook deze petitie.. Een oplichter hoort niet thuis in Big Brother.. het idee alleen al dat hij een grote som geld zou winnen!'

DOSSIER: Big Brother 5 (KANAALTWEE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' - Susan & Freek (VTM)

Vandaag staat het charmantste koppel uit Nederland centraal: Suzan & Freek. Bij hun vorige deelname in 2022 wisten ze menig Vlaams hart te veroveren en ook deze keer leggen ze hun ziel bloot. In ruil voor zoveel openheid krijgen ze wondermooie versies van hun nummers te horen die hen meermaals tot tranen toe weten te ontroeren.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 20:45
    Durf te vragen
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 20:35
    De Afspraak
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 20:40
    Liefde voor muziek
    05:30
    Geen uitzending
  • 21:10
    Ontvoerd
    02:30
    Geen uitzending
  • 20:35
    The Huntsman: Winter's War
  • 20:35
    Double Team
    09:10
    Geen uitzending
  • 21:00
    The X-Files
    15:50
    Married ... With Children
  • 21:15
    Danni Lowinski
    06:00
    Joe
  • 21:15
    Don't Worry, Be Happy
  • 20:35
    Vermist
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 20:35
    History's Greatest Heists With Pierce Brosnan
  • 20:35
    Changing Rooms
    02:20
    Geen uitzending
  • 21:15
    World's Most Evil Killers
  • 20:25
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 21:08
    Simple diy
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 21:10
    Hidden Gems
    02:00
    Roger van Damme: Bakken
  • 21:00
    Belga Sport
    03:35
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 21:00
    Grantchester
    03:20
    Death in Paradise
  • 20:34
    Bed & Breakfast
    02:15
    NOS Journaal
  • 21:00
    Oorlog is erfelijk
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 20:27
    Verward
    02:01
    Schiffmacher's Legacy