'Big Brother': gedupeerden starten petitie tegen Javier

maandag 6 maart 2006

Op het internet is een petitie gestart tegen de deelname van Javier aan het KANAALTWEE-programma 'Big Brother'. De bewoner in de loft wordt van oplichting beschuldigd. Zijn gedupeerden nemen het niet dat hij nu de grote jan uithangt in het 'Big Brother'-huis.

Via

de online petitie zijn voorlopig al iets meer dan 100 inzendingen binnengekomen.

Deze petitie werd gestart door Jeroen Feytens, Bart Vandeven en Bart Vandermeirenom om KANAALTWEE een duidelijk signaal te geven dat de grenzen overschreden werden door de deelname van Javier aan het programma. De inzendingen zullen overhandigd worden aan de top van de VMMa. 'Aanleiding is De Mister Antwerpen-verkiezing, die georganiseerd werd door Javier de Rijcke, beter gekend als voormalige zanger van de boysband Dreamlovers. In een ver verleden was hij de vriend van zangeres Petra en nam hij deel aan de Mister Belgium verkiezing. Tijdens de preselectie bijna een jaar geleden was er geen vuiltje aan de lucht. De kandidaat misters defileerden in vrijetijdskledij en badmode op de catwalk en zetten hun levensvisie uiteen aan de jury.

Voor de halve finale in mei in discotheek Carré moesten de 28 overgebleven kanshebbers elk 500 euro bij elkaar sprokkelen bij eigen sponsors. Deze zouden dan gebruikt worden om promomateriaal te financieren.. Er werden flyers en posters beloofd voor de halve finale.. Slechts enkelen kregen een aantal flyers (minder dan wat beloofd was en geen beloofde posters). De flyers werden bovendien bezorgd dag voor de halve finale! Veel hadden ze er dus niet meer aan.

Om finalist te worden, moesten de kandidaten door familie, vrienden en sympathisanten zoveel mogelijk sms-berichtjes laten versturen. 1 smsje kostte 1 euro. Eénmaal 1 smsje verzonden bleef je achteraf ongewenst op de hoogte gehouden van de mister verkiezing via sms (weer 1 euro per bericht). Javier De Rijcke, geeft toe dat per sms 7 cent naar hem terugkwam. "Maar daar heb ik geen hopen poen mee opgestreken en die mensen verstuurden ze uit vrije wil."

De uiteindelijke finalisten werden een reis naar Egypte beloofd (via sms werd zelfs gemeld dat familieleden en kennissen zich ook konden inschrijven om mee op reis te gaan). Er was sprake van een heuse promotour, met evenementen, persconferenties,.. Na de halve finale in Carré hebben de finalisten echter niets meer van de organisator gehoord! Hij leek wel van de aardbol verdwenen, onbereikbaar op zijn gsm. Kon iemand hem toch te pakken krijgen, zei hij dat hij op reis was geweest en ze zich geen zorgen moesten maken.. Hij zou snel iets laten weten ivm het volgende evenement..

2 evenementen zouden er geweest zijn.. Een Temptation Island-party in Carré waar ze met de limousine zouden heenrijden, en als VIP op de lijst zouden staan.. Realiteit: eigen vervoer en de finalisten stonden niet eens op de gastenlijst. Van Javier geen spoor.. Een ander evenement dat er volgens Javier geweest is: circuit van Zolder! Op een zaterdagnacht 02.00 uur kregen de finalisten een sms dat ze volgende ochtend op circuit van Zolder verwacht werden.. Natuurlijk onmogelijk.

De poppen gingen echt aan het dansen toen enkele finalisten en de huidige Mister Antwerpen in september bij Goedele Liekens in Recht van Antwoord op VTM de wedstrijdorganisatie van "geklungel vol loze beloftes" beschuldigde. Organisator Javier De Rijcke noemde de uitval op tv "sensatiejagerij van jongens die denken dat ze al BV zijn".

Daarna kwam het niet meer goed. De finale gepland op 15 oktober in het Antwerpse Hilton, werd afgelast. "In concurrentie met miss Belgian Beauty", aldus de reden. Maar ook op de nieuwe datum, 7 januari, bleef de finale uit. De Rijcke: "Wat voor zin had het, als de meeste kandidaten het onder invloed van een rotte appel afgehaakt hadden? Ik kan toch geen verkiezing houden uit drie kandidaten?"

Enkele van de finalisten zijn samen naar een advocaat gestapt. Een rechtzaak is onvermijdelijk. Sindsdien was Javier nergens meer te bespeuren, tot hij plots opdaagt in het Big Brotherhuis op KANAALTWEE. Dit is volgens de finalisten ronduit schandalig! Daarom dan ook deze petitie.. Een oplichter hoort niet thuis in Big Brother.. het idee alleen al dat hij een grote som geld zou winnen!'

DOSSIER: Big Brother 5 (KANAALTWEE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Familie logo

Jonas is er zeker van dat Simon hem en Stefanie aan het begluren was. Zij gelooft hem echter niet. Ondertussen maakt ook Jenny zich zorgen over de situatie. Cédric, Mieke, Peter en Mathias vellen een oordeel over de nieuwe pils van Niko. Cédric heeft een idee en probeert Mathias te overtuigen.

'Familie', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:30
  Journaallus
  09:00
  Lentebeelden
 • 00:15
  Canvaslus
  09:00
  Lentebeelden
 • 06:25
  Bing
  06:30
  Tik Tak
 • 06:20
  Kabouter Plop
  06:30
  Trolls: The Beat Goes On!
 • 03:30
  Geen uitzending
  07:15
  Een plek onder de zon - Ver weg of dichtbij
 • 01:05
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 03:05
  Geen Uitzending
  11:55
  The Last Of The Mohicans
 • 06:20
  Littlest Pet Shop: A World of Our Own
  06:30
  Jabaloe
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Zenderonderbreking
 • 01:20
  Geen uitzending
  07:40
  Roger van Damme: Bakken
 • 01:10
  Geen uitzending
  08:15
  Trial & Error
 • 06:00
  NRJ Get Up
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 01:05
  Zenderonderbreking
  07:20
  Paramedics
 • 06:25
  De Wereld op je Bord
  06:45
  Soep!
 • 20:50
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 06:00
  Nog even soezen
  07:00
  Goeiemorgen morgen
 • 06:14
  Oude stoel
  06:33
  De tip
 • 06:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  09:30
  Deradicalisering - De Koepelzaal Live
 • 06:05
  Volleybal
  07:42
  Basket: Bergen - Oostende
 • 06:00
  Shakespeare & Hathaway - Private Investigators
  06:45
  Death in Paradise
 • 06:20
  Storage Hunters
  07:00
  Rules of Engagement 4
 • 06:10
  MAX Geheugentrainer
  06:30
  NOS Journaal
 • 01:05
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met gebarentolk
 • 02:37
  TekstTV
  06:30
  Pingu