Bert Verbeke (Bram) neemt afscheid van 'Thuis'

woensdag 7 mei 2014

Na 936 afleveringen neemt Bert Verbeke afscheid van 'Thuis' om tijd te maken voor nieuwe uitdagingen. Op 26 februari werd de allerlaatste scne met Bert Verbeke ingeblikt op de set van 'Thuis'.

Op 7 mei is het de beurt aan de kijkers om afscheid te nemen van zijn personage, Bram Schepers.


Na 936 afleveringen nemen Bert Verbeke en de makers van 'Thuis' in onderling overleg en in de beste verstandhouding afscheid van elkaar. Na 4,5 jaar is voor Bert, die de rol van Bram Schepers vertolkte, de tijd rijp om nieuwe horizonten op te zoeken.

Bram door de jaren heen Op 13 oktober 2009 dook het personage Bram voor het eerst op in 'Thuis'. Bram ging als jonge loodgieter in opleiding aan de slag bij Sanitechniek. Destijds stond Bram vooral bekend als ‘Rocky’, de pester van Franky die zich voortdurend in de nesten werkte. Maar al snel blijkt dat achter dat stoere, soms wat agressieve imago een kwetsbare jongen schuilgaat. Zodra Franky die gevoelige kant van Bram leerde kennen, werden ze twee handen op één buik. Toen Bram in een impulsieve daad Frank, de vader van Franky, neerstak, nam Franky zelfs de schuld op zich om Bram uit de gevangenis te houden. Sinds toen zijn Bram en Franky vrienden voor het leven, en als het aan Franky had gelegen zelfs meer dan dat.

De allereerste scène van Bert Verbeke in 'Thuis'. Maar Bram heeft meer oog voor vrouwelijk schoon. Paulien was zijn eerste grote liefde, maar wat hij nadien met Jana meemaakte – het verlies van hun ongeboren zoon Jack – veranderde hem voorgoed. De heftige gebeurtenis zorgde voor een unieke band tussen Bram en Jana, maar toch belandden de twee geliefden elk op een ander spoor. Bram wil trouwen en zich settelen, terwijl Jana wil verder studeren en jong wil zijn. Hoe goed ze ook hun best doen om hun relatie in stand te houden, ze lijken elkaar alleen maar meer te kwetsen.

Wim Janssen, producer 'THUIS': 'De verhaallijn van Bram was eerst voorzien voor een paar maanden, maar omdat het personage bijna onmiddellijk door de kijkers van 'Thuis' in de armen werd gesloten, heeft Bram bijna duizend afleveringen meegedraaid. Het is uiteraard met spijt in het hart dat we Bert laten gaan, maar we begrijpen dat hij zijn vleugels wil uitslaan. We willen hem heel erg bedanken voor de manier waarop hij Bram gestalte heeft gegeven. En we hopen natuurlijk dat we hem nog vaak zien opduiken in allerhande andere producties.'

Bert Verbeke: 'Bram had nog een tijdje kunnen doorgaan, maar ik voelde dat ik net niet uitgespeeld was met die rol. Dat is voor mij het ideale moment om te vertrekken. Men vertelde me dat er gevloekt is in het scenaristenlokaal na de aankondiging van mijn beslissing. Dat vind ik een mooi compliment. Anderzijds laat ik nu een geweldig fijne ploeg achter, die ik erg zal missen. Ik kijk met heel veel plezier terug op deze productie. De extreme afwisseling aan verhaallijnen in 'Thuis' zal mij het meeste bijblijven. Op slechts een paar jaar je vader zien sterven, iemand neersteken, een moordpoging overleven en tot twee maal toe een kind verliezen. Een normale mens overleeft dat nooit, maar Bram gelukkig wel. Heerlijk toch? Nu is het tijd voor nieuwe horizonten. Naast de musical 14-18 staat er nog veel theater op het programma. Onder andere een solovoorstelling met eigen Nederlandstalige songs op een tekst van Jo Van Damme en nieuwe producties bij De Spelerij en theater FroeFroe.' Bram en Jana in betere tijden.

Afscheid van Bram (Bert Verbeke) in 'Thuis', woensdag 7 mei om 20. 10 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers