Bert Kruismans is 'De Allerslimste Mens ter Wereld'

donderdag 27 januari 2011

Vanaf heden mag Bert Kruismans zich 'De Allerslimste Mens ter Wereld' noemen. Die titel verdiende hij donderdagavond tijdens de finaleaflevering van 'De Allerslimste Mens ter Wereld' op En. In een razend spannend finalespel haalde hij het nipt van Stany Crets. Professor Eva Brems viel als eerste af en werd derde.

Bert Kruismans, die sinds zijn intrede in 'De Allerslimste Mens ter Wereld' als een pletwals door het programma ging, domineerde de finaleaflevering. Zo kreeg Bert tijdens de ronde Galerij een fotoreeks te zien van tien beroemdheden die al springend waren gefotografeerd door de surrealistische fotograaf Philippe Halsman. Alhoewel de antwoorden bekend in de oren klonken, waren de beroemdheden moeilijk te herkennen.
Toch kon Bert maar liefst negen van de tien foto’s correct benoemen, waaronder Bob Hope, Brigitte Bardot en Audrey Hepburn. Maar Bert was ook de beste in de doevragen. In de 3-6-9-ronde bracht hij de beste imitatie van Xavier De Baere, de professionele afscheidsnemer van Morgen maandag, een typetje van Lucas Van den Eynde.
Op het einde van de ronde 'Het collectief geheugen' had Bert op een indrukwekkende manier 501 seconden verdiend, een comfortabele voorsprong om aan de finale te beginnen.

In het finalespel nam Bert het op tegen Stany Crets. Stany, die de aflevering eerder zwak begon, wist met het laatste antwoord zijn plaats in de finale te verzekeren. Het trefwoord 'Weird Weekends' bij een fragment uit de gelijknamige documentairereeks van Louis Theroux leverde hem nog vijftig seconden op. Daarmee sprong hij met amper zes seconden over de score van Eva Brems. Stany en Eva hadden respectievelijk 293 en 287 seconden verzameld.

DE FINALE
Bert kon aan de finale beginnen met 208 seconden meer dan Stany. Daardoor mocht Stany wel telkens als eerste antwoorden op de vragen. En dat deed hij goed. Op de eerste vraag, 'Wat weet je over Anton Chekhov?', vond Stany alle trefwoorden. Ook kon hij twee van de vijf grootste Belgische universiteiten naar studentenaantal benoemen en wist hij buiten 'The Boss' alle trefwoorden die bij Bruce Springsteen hoorden. Op de vraag “Wat weet je over Sophia Coppola' haalde hij ook vier op vijf. Zo maakte Stany aan een ijltempo zijn achterstand goed.

Net voor de vraag 'Wie is Anton Corbijn?' had Bert nog maar 42 seconden over; Stany had er nog 67. Bert was nu aan zet. Om Stany’s score op nul te krijgen, had hij vier goede antwoorden nodig. Daarvan vond hij er drie. Bert kon zich de naam van de film met George Clooney, die Anton Corbijn regisseerde, niet herinneren. Hij liet zich daarom strategisch zakken tot op één seconde; Stany had nu nog zeven seconden over. Ook Stany wist het antwoord 'The American' niet en moest zich noodgedwongen tot op één seconde laten zakken om aan de beurt te blijven.

De laatste vraag luidde: 'Wat weet je over Pol Van Den Driessche?' Stany kon niet meteen een trefwoord vinden en riep snel 'redacteur' en 'politicus' in de hoop dat één van beide antwoorden correct was. Het moest echter specifieker zijn dan dat: “senator” en 'CD&V' waren wel goede antwoorden. Het was gebeurd. Bert had een berekend risico genomen door zich te laten zakken tot op één seconde, maar het bleek de slimste beslissing te zijn. De slimste mens van het najaar van 2004 werd zo de allerslimste mens ter wereld. Quod erat demonstrandum.

Geen 'Allerslimste Mens ter Wereld' meer op uw tv! Wat ga jij vanaf maandag doen? Laat het weten in onze TV-Visie Poll!


DOSSIER: De Allerslimste Mens Ter Wereld (2010-2011)

volledig dossier
dasm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers