Beleidsverklaring VRT

woensdag 23 november 2005

De VRT heeft zijn beleidsplannen voor 2006 bekend gemaakt. Daarin staan Behoud en vernieuwing centraal. Directeur televisie Aimé Van Hecke is tevreden met de positie van de televisie netten in de televisie markt. De geloofwaardigheid van de nieuwsuitzending nog aangescherpt worden. Voor Sporza probeert de openbare omroep de bestaande rechten te behouden en de rechten van het EK 2008 en het WK 2010 te bekomen .

E


r zijn ook een aantal vernieuwingen op komst bij de openbare omroep. Zo zal Ketnet volledige vernieuwd worden met een nieuwe look en programmering. Ketnet wordt ook een digitaal kanaal dat losgekoppeld wordt van Canvas zodat er niet meer wordt 'ingebroken' in de programmering van de jongeren zender. Ook wat Het Journaal betreft is er een vernieuwing op komst. Het journaal krijgt in het voorjaar een nieuw decor en voor Canvas komrt er een apart Journaal , verder pakt Eén uit met een nieuw consumentenprogramma met een ombudsfunctie.

Voor Canvas is het thema ontspanning belangrijk . Naast een cultuurshow is er ook al een opvolger voor De Grootste Belg in de pijplijn. Als de gesprekken met Endemol goed verlopen zal het nieuwe programma 'Restauration' te zien zijn op Canvas.

Ook op digitaal gebied heeft de VRT plannen in 2006. Zo lanceert de VRT 2 betalende opties. namelijk 'Net Gemist' en 'Het Archief'. 'Net Gemist' is een kanaal waarbij de geabonneerde de VRT programma's van de afgelopen 7 dagen nogmaals kan bekijken. 'Het Archief', is een kanaal dat archiefitems bevat die door andere media kunnen geraadpleegd worden.

Tot slot richt de VRT ,in navolging van de VMMa, een kijkerslijn op. Deze zal alle mails (tot 250.000 per jaar) centraliseert en bereikbaar zijn via de telefoon.

Bron : VRTnieuws.Net

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers