Bart De Wever haakt af voor finale 'Allerslimste Mens'

woensdag 19 januari 2011

Met 4 deelnames en 3 overwinningen was Bart De Wever automatisch n van de finalisten van de 'Allerslimste Mens ter Wereld'. Die finale wordt volgende week bij En uitgezonden. Maar de N-VA-politicus laat verstek gaan voor de finale omdat hij zijn hoofd wil vrijhouden voor de politieke onderhandelingen. 'Het is met pijn in het hart dat ik afhaak', zo zegt De Wever in Het Nieuwsblad.

N-VA voorzitter én politiek onderhandelaar Bart De Wever kreeg veel kritiek te verwerken op zijn deelname. Die commentaar is hij nu zo beu dat hij besloot om niet mee te doen in de finale. 'Elk woord dat je uitspreekt, kan uitgroeien tot een staatszaak. Het is geen spelletje meer', vertelt Bart De Wever in Het Nieuwsblad.


De deelnames van De Wever aan 'De Allerslimste Mens' gingen nooit onopgemerkt voorbij. Zo ging hij ondermeer in de clinch met jurylid Louis Tobback en maakte hij geregeld grapjes over Elio Di Rupo.

De Wever benadrukt dat de politieke onderhandelingen steeds zijn prioriteit zijn geweest. Bij zijn deelname aan de reguliere afleveringen klonk het namelijk geregeld erg kritisch dat hij zijn deelname aan 'De Allerslimste' belangrijker zou hebben gevonden dan de regeringsvorming. Dat ontkent Bart De Wever met klem. 'De opnames vonden plaats op 30 december en op 3 januari op een moment dat andere politici op de latten stonden of aan de kalkoen zaten. Niemand in de Wetstraat heeft mij die dagen gemist', aldus De Wever in Het Nieuwsblad.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Bas Luyten doet boekje van N-VA open in 'Telefacts'
Steven Van Herreweghe stuurt Bart De Wever terug naar de Wetstraat
Kijkcijfers: De Wever lokt 1,8 miljoen kijkers naar 'De Allerslimste Mens Ter Wereld'
Bart De Wever wel in 'De Allerslimste Mens'

DOSSIER: De Allerslimste Mens Ter Wereld (2010-2011)

volledig dossier
dasm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers