Adriaan Van den Hoof zegt 'Sorry Voor Alles'

zaterdag 3 september 2016

Adriaan Van den Hoof bezorgt elke zondagavond een Vlaming de verrassing van zijn of haar leven. Een maand lang werd het leven van die kandidaat, buiten zijn weten om, in handen genomen door een team van televisiemakers.

Zij vormden samen met zijn vrienden en familie een groot complot en stuurden ontmoetingen en situaties. Wat is toeval en wat is gemanipuleerd?


De nietsvermoedende Vlaming speelde dertig dagen lang onbewust de hoofdrol in een spel over zijn eigen leven. Na die maand wordt de onwetende kandidaat met een smoes naar de televisiestudio gelokt en herbeleeft hij of zij samen met Adriaan de afgelopen maand in een spannende quiz.

Heb jij onlangs wat vreemde dingen meegemaakt? Wie weet speel jij dan binnenkort wel de hoofdrol in 'Sorry voor Alles'.

Adriaan Van den Hoof: 'Wat een geweldig programma om te mogen presenteren! Heerlijk hoe ik, samen met het team, de kandidaten op deze manier kan verrassen. Ook voor mij is het elke keer weer spannend afwachten hoe een kandidaat de studio zal binnenkomen. Die eerste reactie, maar dan ook gaandeweg zien hoe die puzzel voor hen in elkaar valt.'

'Alle vreemde ontmoetingen en gebeurtenissen van de voorbije maand krijgen dan ineens een plaats. Onwaarschijnlijk schoon om te zien. Beeld je dat ook zelf in: denken dat je rustig een avondje op restaurant gaat, maar dan ineens in de grootste verrassing van je leven terechtkomen.'

Bizarre gebeurtenissen en vreemde ontmoetingen
Kan je jouw vrienden nog vertrouwen? Is je nieuwe schoonbroer wel echt, of een acteur? Of heeft jouw favoriete BV bij jou gedoucht zonder dat je het doorhad?

Aan 'Sorry Voor Alles' werd het voorbije jaar heel hard gewerkt. Een team van televisiemakers controleerde, in samenwerking met familie en vrienden van de kandidaat, diens agenda. Het doen en laten van de kandidaat werd nauw in de gaten gehouden en op de juiste momenten vrolijk gemanipuleerd en geregistreerd door onze verborgen camera's.

Door middel van heel wat mindfucks, bizarre gebeurtenissen en vreemde ontmoetingen beleven de nietsvermoedende kandidaten de verrassing van hun leven.

Adriaan Van den Hoof
Adriaan Van den Hoof kent iedereen natuurlijk al. Hij presenteerde deze zomer het spelprogramma 'Switch' op Eén en is bekend van zijn vele zaalshows als stand-upcomedian. Daarnaast acteerde Adriaan onder andere in Aspe en zit hij in het dj-collectief Discobar Galaxie.

Wie is Kamiel De Bruyne?
Het idee van dit programma werd bedacht door Kamiel De Bruyne, die er als RITCS-student zijn eindwerk in de richting 'Televisie' van maakte.

Kamiel deed als scholier in 2008 nog mee aan 'De Overname', waarbij jongeren geld en middelen kregen om de VRT twee maanden lang over te nemen. Na zijn studies werkte hij mee aan 'Café Corsari' op Eén en 'Kingsize Live' op Ketnet, en nu uiteraard aan 'Sorry Voor Alles'.

De prijzen
Natuurlijk zijn er bij 'Sorry Voor Alles' ook prijzen te winnen. Die prijzen zijn steeds op het lijf van elke kandidaat geschreven. Na een maand te infiltreren in zijn leven, valt de wishlist van elke kandidaat immers perfect samen te stellen.

Bij elk juist antwoord gaat de prijzenmeter de hoogte in en komt de kandidaat dichter bij een prijs. Hij of zij kan op het einde van het programma met heel wat gepersonaliseerde prijzen naar huis: van een gigantische hoeveelheid van je favoriete snoep, tot een volledige meubelset voor je nieuwe huis of je droomreis.

De kandidaten
In 'Sorry Voor Alles' zit een brede mix aan kandidaten: mannen en vrouwen van 20 tot 75 jaar oud en van West-Vlaanderen tot Antwerpen. Hun identiteit blijft voorlopig nog geheim en wordt per aflevering onthuld.

Elke aflevering is volledig op het profiel van de kandidaat afgestemd. Niet enkel de prijzen, maar elke verrassing, elke ontmoeting, elke gebeurtenis in de uitzending is per kandidaat op maat uitgewerkt. De makers lieten zich hiervoor telkens inspireren op het unieke leven van elke kandidaat.

Dit najaar laat 'Sorry Voor Alles' zeven onwaarschijnlijk leuke kandidaten op de kijkers los.

De spelrondes

Gezegd is gezegd
Heeft de kandidaat zichzelf goed ingeschat?

Hoe reageer je als iemand je voorsteekt aan de kassa? Jij lust geen zuurkool… maar zou je dat ooit binnenkrijgen? Hoe ver ga je om je gelijk te halen?

Allemaal voorbeelden van vragen die de kandidaten voorgeschoteld kregen tijdens een selectiegesprek voor een programma dat de dekmantel was voor 'Sorry Voor Alles'. Tijdens 'Sorry Voor Alles' werd de onwetende kandidaat in die situaties gebracht en werden zijn reacties geregistreerd met verborgen camera’s. Reageert hij zoals hij eerder voorspelde?

Als de kandidaat een man/vrouw van zijn woord is, verdient hij of zij punten. Kortom, hebben ze zichzelf goed ingeschat?

Kan je weten
Wat heeft de kandidaat de afgelopen maand geleerd?

'Kan je weten' is een kennisronde. De titel leg het concept al uit: de antwoorden op deze vragen zou de kandidaat moeten weten, want zij werden de afgelopen maand in zijn of haar leven gebracht.  Dit kan gebeuren op heel opvallende, of net subtiele manieren. Maar de vraag is: heeft hij het opgemerkt en heeft hij het onthouden?  De kandidaat krijgt drie trefwoorden en mag zelf kiezen hoeveel punten hij per vraag inzet.

Van inschatbare waarde
Wie kan de kandidaat het best inschatten?

In deze ronde kijken we naar een situatie waarbij de kandidaat voor drie keuzemomenten stond. Hoe reageerde hij of zij op de soms absurde situaties, en wie van zijn naasten kan juist inschatten welke keuze de kandidaat maakte?

Echt gebeurd
Wat is er echt gebeurd?

Speel jij, zonder dat je het weet, een rol in de soap 'Thuis'? Die nieuwe job van je, is die wel echt? Gaat je zoon nog wel echt naar school of spijbelt hij al een hele maand?

De afgelopen maand zijn er heel wat vreemde dingen gebeurd in het leven van onze kandidaat. Maar wat is echt gebeurd en wat niet? De kandidaat krijgt drie keer drie situaties voorgeschoteld. Ook al klinken ze alle drie onmogelijk, een van die situaties heeft echt plaatsgevonden. Pikt hij er de juiste uit?

De laatste kans
Een hele uitzending lang werd de kandidaat attent gemaakt op het feit dat hij aandachtig moet zijn in het leven. Maar heeft hij zijn lesje wel geleerd? In de finale wordt tegen de tijd getest wat hem is bijgebleven van de uitzending en vallen er nog meer prijzen te winnen.

De kandidaat krijgt één minuut de tijd en moet inschatten of de beweringen waar of niet waar zijn. Na afloop van deze ronde zeggen we nog een keer 'Sorry Voor Alles'. Iedereen sluit elkaar in de armen, alles wordt goedgemaakt, en we sturen hem of haar naar huis met de gewonnen prijzen.

Complotgenoten
Dit programma zou niet mogelijk zijn zonder een intense samenwerking tussen de televisiemakers en de familie en vrienden van de kandidaat. Van elke kandidaat zaten telkens een vijftal familieleden of vrienden mee in het complot. Zij hielden de programmamakers op de hoogte over het leven van de kandidaat.

Privacy
De programmamakers hebben in elke fase van het proces gewaakt over de privacy van de kandidaten. Over elke handeling en elke beslissing is heel hard nagedacht en de ethische grens werd continue bewaakt. Er gebeurde niets zonder medeweten en toestemming van een complotgenoot, die de kandidaat goed kent en dus ook goed kan inschatten.

De kandidaten werden slechts op bepaalde momenten gefilmd, namelijk wanneer de programmamakers een ontmoeting of gebeurtenis in scène zetten. Bovendien kan een uitzending enkel op televisie komen nadat de kandidaat zelf zijn of haar toestemming heeft gegeven.

Onbekende en bekende Vlamingen
'Sorry Voor Alles' draait volledig rond onbekende Vlamingen. Maar af en toe zie je zeker ook eens een bekende kop langskomen. Los van presentator Adriaan Van den Hoof zijn er heel wat BV’s die binnenkort 'Sorry Voor Alles' zullen zeggen.

Hebben ze echt jouw tandenborstel gebruikt? Waren ze aanwezig op jouw familiefeest, zonder dat je het door had? Hebben ze echt een nacht onder jouw bed doorgebracht? Wie zal het zeggen! Maar iedereen heeft wel een reden om 'Sorry Voor Alles!' te zeggen.

'Sorry Voor Alles', vanaf 4 september elke zondag om 20.30 uur op Eén.


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Johny Voners als Xavier in 'F.C. De Kampioenen' (foto: Eén - © VRT 2020)

Doortje zit rustig een kruiswoordraadsel in te vullen als Ma DDT binnenkomt. Zij wordt op staande voet ontslagen. Ma DDT zal zelf haar plaats wel innemen. Oscar verwacht bezoek van zijn vader: een vrolijke man die voortdurend met goocheltrucs bezig is, maar die het weinige gezag dat Oscar heeft, ondermijnt. Het blijkt goed te klikken tussen Ma DDT en de vader van Oscar. Zo goed zelfs dat DDT en Oscar vrezen binnenkort samen als stiefbroers aan n familietafel te moeten zitten...

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 19:00
  Het journaal
  19:40
  Het Weer (avond)
 • 19:05
  Earth's Great Rivers
 • 19:30
  4eVeR
  19:40
  Molang
 • 19:00
  VTM Nieuws 19 uur
  19:55
  Het weer
 • 19:05
  Urk!
  20:00
  B&B zoekt lief
 • 19:25
  The Simpsons
  19:45
  S.W.A.T.
 • 18:55
  Top Gear
  19:55
  De Raf & Ronny Show
 • 19:35
  Brainiacs
  20:20
  VTMKIDS nachtloop 2022
 • 19:15
  Familie
  19:40
  Sturm der Liebe
 • 18:45
  Chateau Meiland
  19:45
  Huizenjagers Buitenland
 • 18:50
  Criminal Minds
  19:40
  Bones
 • 18:40
  Borderforce USA: The Bridges
  19:40
  Cops
 • 18:45
  E.R. - Emergency Room
  19:40
  Grey's Anatomy
 • 19:25
  Peppe's pasta
 • 15:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 18:00
  al-1-maar-hits
  20:00
  Een Uur Sorry Music
 • 19:29
  Tooldokter
  19:48
  Hallo roger
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 18:55
  Midmid
  20:30
  San Titar
 • 19:00
  Midsomer murders
  21:00
  The Outlaws
 • 18:50
  Desperate Housewives
  20:35
  Cracked
 • 19:05
  Jochem in de Wolken
  20:00
  NOS Journaal (laat)
 • 19:09
  BinnensteBuiten
  19:49
  De streken van Van Boven
 • 19:26
  First Dates Ireland
  20:24
  De Nationale Reistest 2022