Actrice Paula Sleyp overleden

dinsdag 12 november 2019
Foto: VTM - VMMa 2010

Paula Sleyp, vooral bekend als 'Oma Paula' in de kinderserie 'Sesamstraat' is maandag overleden. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De actrice had al enkele jaren te maken met gezondheidsproblemen.

Paula Sleyp maakte haar debuut op televisie als roddeltante Liza in de legendarische VRT-jeugdserie 'Kapitein Zeppos', maar echt bekend werd ze pas als 'Oma Paula' in 'Sesamstraat'. Aan dat programma, dat zondag zijn vijftigste verjaardag vierde, werkte ze maar liefst 28 jaar mee.
Verder acteerde ze ook in bekende Vlaamse series als 'Wittekerke' en 'Postbus X', naast gastrollen in 'Familie', 'Lili en Marleen', 'Thuis', 'Witse', en ten slotte 'Hallo België'.
In 2010 kondigde ze wegens gezondheidsproblemen haar afscheid als actrice aan. Paula Sleyp werd 88 jaar.

Bron: Het Nieuwsblad


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Aan de hand van persoonlijk beeldmateriaal wordt het bewogen leven van Matangi/Maya/M.I.A. geschetst - een opmerkelijke transformatie van vluchteling tot popster. Matangi is de dochter van de oprichter van het gewapende Tamil-verzet in Sri Lanka. Ze vluchtte met haar gezin mee naar Groot-Brittannië, waar ze Maya werd, een vroegrijpe en creatieve Londense tiener. De wereld leerde haar kennen als M.I.A., de popster die met de zelfzekerheid van een multicultureel jongere een catchy mix brengt van Tamilpolitiek, kunstchoolpunk en hiphop-beats.

'Matangi/Maya/M.I.A', om 23.45 uur op Canvas.

Dossiers