Acht medewerkers weg bij TV Oost

maandag 5 december 2011

De regionale zenders in Vlaanderen verkeren in zwaar weer. Na ROB-TV, Focus-wtv en TV-Limburg maakt nu ook TV Oost bekend dat het acht medewerkers aan de deur zet. TV Oost is, net als TV-Limburg, in handen van Avalon, de audiovisuele tak van mediabedrijf Concentra. De ontslagen kaderen in een herstructurering van het bedrijf.

TV Oost maakte maandag bekend dat het de samenwerking stopzet met acht medewerkers. Onder hen zowel journalisten, regisseurs en programmamakers. De ontslagen zijn het resultaat van een herstructurering bij Concentra.


Aan de basis ligt volgens Concentra de moeilijke onderhandelingsronde met Telenet. De Mechelse kabeloperator wil namelijk de auteursrechtenvergoeding aan regionale zenders verlagen, waardoor die omroepen minder werkingsmiddelen krijgen. Een woordvoerder van Telenet zegt dat die conclusie voorbarig is omdat de onderhandelingen nog aan de gang zijn.

Bron: nieuwsblad.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Siska Schoeters (foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019)

"Wanneer was u voor het laatst verliefd?", "Heeft de paus altijd gelijk?" of "Moet het celibaat niet afgeschaft worden?". Zes priesters krijgen in een lege televisiestudio anonieme vragen van het publiek voorgeschoteld die ze moeten beantwoorden. Siska Schoeters gaat radio maken bij Radio Maria en meldt zich aan in de gevangenis van Brugge.

'Durf te Vragen', om 20.35 uur op En.

Dossiers