Elke Pattyn woordvoerster premier Wilmès

vrijdag 8 november 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019)

Elke Pattyn, tot september nog nieuwsanker bij VTM, wordt de woordvoerster van premier Sophie Wilmès (MR). Dat heeft ze intussen zelf bevestigd.

Pattyn moest midden september opstappen bij VTM NIEUWS nadat er een klein jaar eerder een crisis op de redactievloer was ontstaan waarbij zij een van de spilfiguren was gebleken. Vanop het mailadres van Elke Pattyn was in naam van 13 journalisten een e-mail gestuurd waarin ze hun bezorgdheid uitten over de geloofwaardigheid van het VTM NIEUWS. Grootste slachtoffers van de heisa waren nieuwschef Kris Hoflack en hoofdredacteur Nicholas Lataire. Beide heren moesten vertrekken, maar Lataire werd enkele dagen later al terug aan boord gehaald.


LEES OOK: VTM NIEUWS en Elke Pattyn beëindigen

Elke Pattyn wordt nu dus woordvoerster van premier Sophie Wilmès (MR). Die volgde Charles Michel (MR) op. Hij bereidt zich momenteel voor op zijn nieuwe topjob als Europees president. Ze is overigens niet de eerste VTM-journalist die in de politiek stapt. Voormalig journalist Barend Leyts werd in 2014 de woordvoerder van Charles Michel.

Elke Pattyn zegt vooral erg blij te zijn dat ze haar nieuwe job mag uitoefenen bij de eerste vrouwelijke premier van het land. Pattyn begint al volgende dinsdag aan haar nieuwe opdracht.

Bron: De Morgen


Lees ook:
VTM NIEUWS en Elke Pattyn beëindigen samenwerking

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

Rechercheur Barnaby krijgt tijdens de plaatselijke danswedstrijd bezoek van zijn vader, een verwoed stijldansliefhebber. Als een journaliste dood in haar huis wordt aangetroffen, openen Barnaby en Winter het onderzoek dat hen naar de duistere praktijken achter de elegante façade van de stijldanswereld leidt. Daarbij krijgen ze te maken met een ernstig zieke magnaat, een Afghanistanveteraan en een ambitieuze dochter.

'Midsomer Murders', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers