Elke Pattyn woordvoerster premier Wilmès

vrijdag 8 november 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019)

Elke Pattyn, tot september nog nieuwsanker bij VTM, wordt de woordvoerster van premier Sophie Wilmès (MR). Dat heeft ze intussen zelf bevestigd.

Pattyn moest midden september opstappen bij VTM NIEUWS nadat er een klein jaar eerder een crisis op de redactievloer was ontstaan waarbij zij een van de spilfiguren was gebleken. Vanop het mailadres van Elke Pattyn was in naam van 13 journalisten een e-mail gestuurd waarin ze hun bezorgdheid uitten over de geloofwaardigheid van het VTM NIEUWS. Grootste slachtoffers van de heisa waren nieuwschef Kris Hoflack en hoofdredacteur Nicholas Lataire. Beide heren moesten vertrekken, maar Lataire werd enkele dagen later al terug aan boord gehaald.


LEES OOK: VTM NIEUWS en Elke Pattyn beëindigen

Elke Pattyn wordt nu dus woordvoerster van premier Sophie Wilmès (MR). Die volgde Charles Michel (MR) op. Hij bereidt zich momenteel voor op zijn nieuwe topjob als Europees president. Ze is overigens niet de eerste VTM-journalist die in de politiek stapt. Voormalig journalist Barend Leyts werd in 2014 de woordvoerder van Charles Michel.

Elke Pattyn zegt vooral erg blij te zijn dat ze haar nieuwe job mag uitoefenen bij de eerste vrouwelijke premier van het land. Pattyn begint al volgende dinsdag aan haar nieuwe opdracht.

Bron: De Morgen


Lees ook:
VTM NIEUWS en Elke Pattyn beëindigen samenwerking

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Jillian Armacost is getrouwd met astronaut Spencer. Als hij in de ruimte is, is ze altijd bang dat er iets zal gebeuren. Dan wordt haar angst werkelijkheid. Tijdens een routinemissie verliest de aarde twee minuten het contact met de space shuttle. Niemand weet waarom. Spencer overleeft het voorval en terug op aarde lijkt alles in orde, maar Jillian vertrouwt het niet. Ze denkt dat haar man is veranderd. Wanneer ze zwanger wordt, begint ze nachtmerries te krijgen en wordt ze depressief. Het gevoel blijft knagen dat er iets mis is met haar man. Ze begint bang voor hem te worden en raakt steeds meer in de war. Wordt ze langzaam gek en is ze een gevaar voor zichzelf en haar ongeboren baby's? Of is ze terecht doodsbang voor haar echtgenoot?

'The Astronaut's Wife', film uit 1999 met oa. Johnny Depp en Charlize Theron, om 20.25 uur op VIJF.

Dossiers