Elke Pattyn woordvoerster premier Wilmès

vrijdag 8 november 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019)

Elke Pattyn, tot september nog nieuwsanker bij VTM, wordt de woordvoerster van premier Sophie Wilmès (MR). Dat heeft ze intussen zelf bevestigd.

Pattyn moest midden september opstappen bij VTM NIEUWS nadat er een klein jaar eerder een crisis op de redactievloer was ontstaan waarbij zij een van de spilfiguren was gebleken. Vanop het mailadres van Elke Pattyn was in naam van 13 journalisten een e-mail gestuurd waarin ze hun bezorgdheid uitten over de geloofwaardigheid van het VTM NIEUWS. Grootste slachtoffers van de heisa waren nieuwschef Kris Hoflack en hoofdredacteur Nicholas Lataire. Beide heren moesten vertrekken, maar Lataire werd enkele dagen later al terug aan boord gehaald.


LEES OOK: VTM NIEUWS en Elke Pattyn beëindigen

Elke Pattyn wordt nu dus woordvoerster van premier Sophie Wilmès (MR). Die volgde Charles Michel (MR) op. Hij bereidt zich momenteel voor op zijn nieuwe topjob als Europees president. Ze is overigens niet de eerste VTM-journalist die in de politiek stapt. Voormalig journalist Barend Leyts werd in 2014 de woordvoerder van Charles Michel.

Elke Pattyn zegt vooral erg blij te zijn dat ze haar nieuwe job mag uitoefenen bij de eerste vrouwelijke premier van het land. Pattyn begint al volgende dinsdag aan haar nieuwe opdracht.

Bron: De Morgen


Lees ook:
VTM NIEUWS en Elke Pattyn beëindigen samenwerking

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers