8500 sportievelingen op Warmathon in Leuven

zondag 22 december 2019
Foto: © VRT 2019

De voorlaatste Warmathon van De Warmste Week zit erop. In totaal trotseerden 8500 sportievelingen vandaag de regen om rondjes te lopen voor hun goed doel.

Om 10.00 uur vanochtend gaf de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani de aftrap voor de vijfde Warmathon. Ridouani gaf ook zelf het goede voorbeeld door een rondje te lopen voor Kom op tegen Kanker. Aan het Universitair Sportcentrum in Leuven werd vandaag 95.640 euro bij elkaar gelopen voor de 2088 goede doelen van De Warmste Week.


Ook in Leuven kwamen er opnieuw een heleboel actievoerders langs om te vertellen over hun inzet voor De Warmste Week aan MNM-dj’s Peter Van de Veire, Tom De Cock, Brahim en Dorianne Aussems. Zo kwam de achtjarige Noah Grooten - die zelf lijdt aan ventriculaire tachycardie - vertellen over de origami kraanvogels die ze verkocht voor Hartekinderen. Emma Claes uit Overijse kwam dan weer samen met vriendinnen vertellen over hun tornooi tussen de vijf jeugdbewegingen van Overijse. 'De enige Scouts heeft gewonnen van de vier Chiro’s! We kozen voor Centrum Ganspoel vzw omdat we vorig jaar gestart zijn met een Akabe-groep in Overijse', aldus Emma.

In De Warmste Week-actietent luisterden vandaag onder meer Frank Deboosere, Lotte Vanwezemael, Jeroen Meus, Maarten Vangramberen en Rudi Vranckx naar nog meer hartverwarmende verhalen van actievoerders.

De Warmathon houdt morgen maandag 23 december voor de laatste keer halt in Beringen.

DOSSIER: De Warmste Week 2019

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Op Interventie' (foto: VTM - © DPG Media 2021)

Inspecteur Dylan is nog maar net gestart in de politiezone CARMA en rolt meteen van de ene oproep in de andere. Samen met inspecteur Jan gaat hij langs in een Genkse hotelkamer die werd vernield door een van de gasten. Het meubilair werd kapotgeslagen, etensresten werden uitgesmeerd op de muren, er liggen sigarettenpeuken op de vloer en de man heeft zelfs geplast op het tapijt.

'Op Interventie', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers