VMMa en JETIX reageren op uitgelekte plannen

vrijdag 7 december 2007

De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) bereidt samen met JETIX Nederland de start voor van een 4e TV-kanaal. JETIX, onderdeel van The Walt Disney Company, zendt uit in 58 landen en in 19 talen. Wereldwijd bereikt JETIX meer dan 50 miljoen huishoudens.

Een definitieve beslissing is nog niet genomen, maar er wordt hard aan gewerkt. Volgens de plannen, die nu verder worden uitgetekend, zou de zender in het voorjaar van 2008 operationeel kunnen zijn.

'Het JETIX-project past perfect in ons beleid: als er zich op de markt mogelijkheden aandienen, onderzoeken we die en bekijken we of ze voor ons interessant kunnen zijn', aldus Peter Quaghebeur, algemeen directeur van de VMMa. 'Dit project sluit perfect aan bij onze core business en bij onze ambitie om ook voor de Vlaamse kinderen een gevarieerd TV-aanbod uit te werken. Er moeten nog een aantal zaken uitgeklaard worden en daar maken we nu werk van. Tegelijkertijd voeren wij en onze buitenlandse partners de nodige gesprekken en onderhandelingen met alle betrokkenen. Wij hopen in het voorjaar van 2008 met de Vlaamse JETIX van start te gaan.'

De VMMa wil met JETIX haar werkgebied dus uitbreiden. Dat betekent dat de nieuwe zender zeker niet de plaats zal innemen van één van de bestaande zenders. Evenmin worden de jeugdprogramma's, die nu op VTM lopen, afgebouwd. Het aanbod aan kinderprogramma's van de Vlaamse Media Maatschappij zal dus vele malen groter worden. Het programmaschema van de nieuwe kinderzender zal voor een groot deel bestaan uit het rijke internationale aanbod van JETIX, aangevuld met Vlaamse producties.

René Boogaard, Algemeen directeur JETIX Nederland: 'We zijn trots om samen met VMMa onze expansiedoelstellingen te realiseren. Onze beider visies sluiten naadloos op elkaar aan. VMMa en JETIX willen de zender nadrukkelijk een Vlaams karakter geven in de toekomst. Dit betekent gehost door Vlaamse presentatoren, een Vlaamse locale show en Vlaams stemgeluid. De programmering zal afgestemd worden op de Vlaamse markt. Voor JETIX Nederland zou de beoogde samenwerking een logische uitbreiding van de huidige activiteiten betekenen en een betere service richting onze klanten.'

JETIX is een succesvol kinderplatform met TV, een website, events, consumer products en twee magazines. In Nederland is JETIX op TV marktleider onder kinderen van 6 tot 12 jaar van 6 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds. De website wordt maandelijks door meer dan de helft van de doelgroep bezocht.

LEES OOK: VTM LANCEERT KINDERZENDER

[grotewedstrijd]

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers