In 2013 nieuw op En: 'Het Spiegelpaleis'

donderdag 6 december 2012

En zet het nieuwe jaar ambitieus in met 'Het Spiegelpaleis', een gloednieuwe quiz gepresenteerd door Bruno Wyndaele en Sam De Bruyn. De plaats van afspraak is het Vlaams Parlement, waar Bruno en Sam samen met een massa kandidaten uit heel Vlaanderen op zoek gaan naar de ware aard van de Vlaming.

Wanneer Tomas De Soete en Freek Braeckman er in januari en februari enkele weken tussenuit gaan met 'Café Corsari', nemen Bruno Wyndaele en Sam De Bruyn het van hen over met de fonkelnieuwe dagelijkse quiz 'Het Spiegelpaleis'. Daarin gaan de 'Eeuwige Roem'- en 'De Premiejagers'-presentator en de Studio Brussel- en Music for Life-stem op zoek naar de eigenheid van de Vlaming.

Bruno en Sam quizzen in het Vlaams Parlement, dat voor de gelegenheid herschapen is tot een quizoord. Ze ontvangen er een massa kandidaten uit heel Vlaanderen, met wie de zoektocht naar de aard van de Vlaming start. Wat maakt ons tot wie we zijn? Hoe kijken wij naar de wereld? En hoe kijkt de wereld naar ons? Kortom, wat zien we in de spiegel?

In elke aflevering van 'Het Spiegelpaleis' snijden Bruno en Sam een ander thema aan: eten, drank, werk en vakantie, geld, taal en dialect, seks en relaties, fauna en flora en nog veel meer. In vijf rondes en een finale bewijzen de kandidaten hoe veel zij weten over de Vlaming. Van die massa kandidaten zal er na zes weken één kandidaat overblijven, de enige echte winnaar van 'Het Spiegelpaleis'.

Thuis meespelen met 'Het Spiegelpaleis'
De kijker thuis kan live meespelen en op elk moment zien hoe hij of zij het doet in vergelijking met de andere deelnemers, thuis of in het parlement. 'Het Spiegelpaleis' is volledig live meespeelbaar op computer, tablet of smartphone.

Thuisspelers registreren zich op voorhand of bij aanvang van het programma via http://www.een.be. Op het ogenblik dat de uitzending van 'Het Spiegelpaleis' begint op Eén, kan de thuiskijker inloggen via zijn Eén-of Facebook-account op http://www.een.be/nu en live meespelen. Gelijktijdig met de quiz verschijnen dezelfde vragen op hun laptop-, tablet- of smartphonescherm. Ze krijgen ook dezelfde antwoordtijd als de 'echte' quizkandidaten in het programma.

Die thuisspeler meet zich niet alleen met de quizkandidaten, maar ook met alle andere thuisspelers. De speler met de hoogste dagscore van alle thuisspelers wint een mooie prijs en kwalificeert zich voor de finaleweek.

'Het Spiegelpaleis', vanaf 1 januari van maandag tot en met donderdag om 21.30 uur op Eén.Lees ook:
Sam De Bruyn presenteert samen met Bruno Wyndaele nieuwe quiz op En

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Philip N rgaard heeft zijn werk voor de antiterreureenheid op een laag pitje gezet. Als een jonge Syri-strijdster na haar terugkeer in Denemarken belangrijke informatie aan hem doorspeelt, kan hij niet anders dan op onderzoek uitgaan.

'Gidseltagningen', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers