5573 sportievelingen lopen de Warmathon langs het Atomium in Brussel

donderdag 20 december 2018
Foto: Studio Brussel - © VRT 2018

Vandaag werd de derde Warmathon gelopen langs het Atomium en in het Ossegempark in Brussel. In totaal liepen 5573 sportievelingen maar liefst 68 379,89 euro bij elkaar.

David Delespesse (42) liep vandaag twee toertjes voor Parantee - Psylos, het goede doel dat G-sport, sport voor mensen met een beperking, in de kijker zet. Hij is zelf al zes jaar G-sporter. G-sport is zijn leven, het samen sporten is voor hem heel belangrijk. 'Sporten met mensen die ook een beperking hebben vergroot het samenhorigheidsgevoel enorm', aldus David.


Over zijn ongeval weet David niet veel meer. Hij kwam onder een trein terecht en verloor zo zijn benen. Na zes maanden in een revalidatiecentrum kon hij met zijn prothese buitenwandelen. Hij besliste voor zichzelf om heel snel de omschakeling te maken en speels met het nieuws om te gaan om niet in een zwart gat te vallen.

Extra steun
Vanaf dit jaar kan iedereen zijn zelfgekozen goed doel nog een extra duwtje in de rug geven door de bijdrage te verhogen. De basisinschrijving voor de Warmathon kost 15 euro. Wie extra gemotiveerd is kan bij de inschrijving nog een vrij bedrag naar keuze toevoegen dat rechtstreeks naar een zelfgekozen goed doel gaat. In totaal liepen zo alle deelnemers van de Warmathon in Brussel voor hun zelfgekozen vzw 68 379,89 euro bij elkaar.

De Warmathon reist de komende dagen nog door naar Antwerpen, Gent en Brugge. Alle edities zijn intussen volzet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers