5 voetbalclubs verkopen hun tv-rechten los van de Pro League

vrijdag 15 april 2011

Standard, Lierse, Charleroi, Germinal Beerschot en Sint-Truiden hebben beslist om hun tv-rechten gezamenlijk, maar los van de Pro League, te verkopen. Ze doen dat, omdat ze vinden dat tv-rechten niet samen mogen hangen met een competitievorm. Stiekem is het een kleine wraakactie richting de grote clubs, die de kleintjes onder druk zetten om de play offs te slikken.

Eind december nog besliste de Pro League om terug te keren naar een eerste klasse met 18 ploegen en zonder play offs. Maar dat werd later tenietgedaan, omdat Anderlecht, Club Brugge, Genk en AA Gent de kleintjes konden overtuigen. 'Deze G4 spiegelde de kleine clubs voor dat zij door het afschaffen van de Play Offs tv-rechten zouden verliezen, want de groten dreigden hun rechten apart te verkopen', klinkt het.

Maar nu verkopen de 5 die trouw bleven aan de 'oude' competitieformule zonder play offs hun rechten dus. Poets, wederom poets? De Pro League mag er nu zo goed als zeker van zijn dat het niet meer evenveel zal krijgen voor zijn tv-rechten, te meer omdat topclub Standard bij de 5 dissidente clubs zit. 'Op het ogenblik dat het debat over de competitievorm opnieuw actueel zal worden, zullen op zijn minst deze clubs vrij zijn om te kiezen voor wat ze écht willen.'

Vandaag betaalt Belgacom jaarlijks zo'n 40 miljoen euro om het Jupiler Pro League uit te zenden.

Bron: Het Nieuwsblad


DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier
voetbalcontract

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers