5 'Fata Morgana'-sterren voor Hamme

zondag 27 juli 2008

De afgelopen week werd de gemeente Hamme uitgedaagd door niemand minder dan Schlagerzangeres Laura Lynn. Ze daagde de inwoners uit om hun gemeente om te toveren tot een echt Zwitsers bergdorpje. De inwoners slaagden met glans en kregen 5 sterren van Laura Lynn.

De o

pdrachten die de inwoners moesten uitvoeren om de vijf sterren binnen te kunnen halen waren niet min:
1. Bouw een traditionele berghut, met alles er op en eraan.
2. Zorg voor 250 billenkletsers in lederhosen.
3. Leer 200 mensen minstens 3 minuten aan een stuk jodelen.
4. Maak een rodelbaan van 100 meter lang.
5. Zorg dat 500 blonde Heidi's het hele publiek trakteren op Kaiserschmarren.

De eerste ster werd binnengehaald toen er een volledige berghut stond. Er werd door de inwoners aan alle details gedacht. De hut zag er typisch Zwitsers uit, de ster was binnen. De tweede ster was een feit toen er niet minder dan 393 mensen aan het jodelen waren. Ook bij de derde ster ging alles goed. 361 billenkletsers waren aanwezig zodat de ster zonder problemen binnengehaald werd. De inwoners moesten een rodelbaan bouwen van minstens 100 meter. De uiteindelijke baan was maar liefst 122 meter lang. De vierde ster was binnen. Ook bij de vijfde en laatste ster ging er niets meer mis. 626 Heidi's deelden Kaiserschmarren uit aan het aanwezige publiek.

Opdracht meer dan geslaagd dus voor de inwoners van Hamme. Volgende week daagt Brahim de gemeente Wingene-Zwevezele uit.

DOSSIER: Fata Morgana 2008 (En)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers