Sean Dhondt (JIM) presenteert 'The Ultimate Dance Battle' op 2BE

maandag 28 februari 2011

Na een tweede bijzonder succesvol seizoen 'So You Think You Can Dance' bij vtm, heeft Vlaanderen de 'dance vibes' goed te pakken. 2BE brengt in afwachting van een nieuw seizoen 'So You Think You Can Dance' bij vtm een nagelnieuw dansprogramma. Op zondag 27 maart start de zender met 'The Ultimate Dance Battle', een dansreality-programma waarin golden boy Dan Karaty vijf topchoreografen met verschillende dansstijlen uitdaagt om met hun nog te vormen dansgroepen de strijd aan te gaan.

Welke choreograaf krijgt binnen zes weken de beste danscrew van de Lage Landen bij elkaar en is klaar voor de ultieme battles in de liveshows? Sean Dhondt, bekend als VJ van JIM en binnenkort als online-presentator voor 'Idool 2011' bij vtm, zal dit programma en de live shows hosten. Langs Nederlandse kant neemt Lieke van Lexmond de presentatie voor haar rekening.

Na pittige selectierondes krijgen alleen de meest opvallende dansers toegang tot de slopende campus waar ze wonen, eten, slapen en natuurlijk dansen tot in de kleine uurtjes. Uiteindelijk bereiken de 25 allerbeste dansers, verdeeld over vijf groepen, samen met hun choreograaf de liveshows. Allemaal hebben ze één doel voor ogen: de battle winnLieke van Lexmond (foto: RTL 5 - © RTL Nederland)en! De prijs is maar liefst 25.000 euro voor de winnende choreograaf en 5.000 euro voor elke danser uit dit dream team. Daarnaast krijgen ze een contract om als dansact op te treden bij een high profile artiest.

Choreografen Laurent Flament (jazz), Isabelle Beernaert (modern), Shaker (hiphop), Rinus Sprong (ballet) en Koen Brouwers (latin/ballroom), die samen met Roemjana de Haan (latin/ballroom) een duo vormt, stellen na heftige voorrondes hun eigen dansgroep samen bestaande uit vijf dansers. Naast hun eigen stijl, moeten de choreografen ook dansen buiten hun bekende comfort-zone samenstellen. Kan een hiphop-choreograaf een modern stuk samenstellen en hoe wordt een hiphopdans van een ballroom-choreograaf? Maar of zij hun eerst geselecteerde, favoriete dansers behouden, is nog maar de vraag. Wanneer een choreograaf een opdracht wint, krijgt hij/zij namelijk de kans om een gewilde danser uit één van de andere groepen weg te kapen. Voor de ene choreograaf komt zijn/haar dream team hierdoor steeds dichterbij, terwijl de andere ongewild een topdanser kwijtraakt.

Dan Karaty, bekend van o.a. 'So You Think You Can Dance': 'De kijker stapt echt in het wereldje van professionele dans, waar zenuwslopende audities, onderlinge strijd,  afwijzingen en bloed, zweet en tranen part of the job zijn. 'The Ultimate Dance Battle' is geen show, het is een battle.' Na de selectierondes beoordeelt Dan op de campus de groepschoreo's in verschillende stijlen. Tijdens de vier liveshows, waarbij de kijker elke week een choreograaf met zijn/haar danscrew naar huis mag sturen, is Dan juryvoorzitter.

'The Ultimate Dance Battle' brengt de kijker dit voorjaar een nieuwe, meeslepende show met danstalent van het hoogste niveau. En dat allemaal vanaf zondag 27 maart.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jaak Van Assche als Fernand in 'F.C. De Kampioenen'

Carmen en Xavier zijn zondag vijfentwintig jaar getrouwd. Carmen verwacht dan ook iets heel speciaals. Xavier is dat echter vergeten en is te veel in paniek om nog iets te verzinnen. Carmen denkt echter dat Xavier komedie speelt en bereidt zich dan ook voor op de verrassing van haar leven. Boma wordt ereburger, maar dit mag nog niet geweten zijn. Hij verneemt van Bieke dat de ereburger een ballonvlucht aangeboden krijgt. Het probleem is dat hij ongelooflijk veel last van hoogtevrees heeft. Boma wil zich echter niet laten kennen.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers