Radio2 en VRT NWS helpen met jouw belastingaangifte

dinsdag 23 mei 2023
Foto: Radio2 - © VRT 2023

De tijd van het jaar is weer aangebroken en niemand ontsnapt eraan: de belastingaangifte moet worden ingevuld. Radio2 en VRT NWS helpen je de komende weken op weg.

'De Inspecteur' deelt elke dag tips, zoekt naar nieuwigheden, en stelt jouw vragen aan de experten. En op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni kan je ook zelf met al je vragen terecht in ons callcenter in samenwerking met de FOD Financiën.


'De Inspecteur' loodst je door de belastingaangifte
'De Inspecteur' Sven Pichal is al jaar en dag dé rots in de branding voor kijkers en luisteraars met vragen over consumentenzaken. Ook dit jaar wil hij een helpende hand bieden bij het invullen van de belastingaangifte. Sven gaat aan de slag met de vragen van luisteraars. De luisteraars staan centraal én komen aan het woord met al hun vragen en verhalen, want zij zijn niet alleen.

'Ook ik zucht nog altijd bij de gedachte dat we weer werk moeten maken van de belastingaangifte, ook al heeft de overheid de voorbije jaren best wat inspanningen gedaan om het ons als burger makkelijker te maken', zegt Sven Pichal, de inspecteur van Radio2. 'Sinds een aantal jaar kan ik die zucht meteen beantwoorden met een leukere gedachte: de belastingspecial van 'De Inspecteur' komt eraan. De voorbije jaren stond die al garant voor echt bruikbare tips, vaak straffe verhalen én echt hulp op maat voor de VRT-kijkers en luisteraars. Dit jaar zetten we nog 1 stap verder: nog meer samenwerking via de verschillende platformen van VRT NWS en meer aandacht voor jongeren bij de collega’s van MNM. Dus ik staak het zuchten voortaan', belooft de inspecteur.

Benieuwd wat er dit jaar niet aan je aandacht mag ontsnappen bij het invullen van je belastingaangifte? Sven Pichal overloopt het proces met tal van experts, zoals Francis Adyns van de FOD Financiën, Laura Clays van Testaankoop, boekhoudster Fatima Isarti van Fiscaal Ideaal en financieel expert Chris Sugira. Ontdek ook vier nieuwe afleveringen van de podcast WinWin met antwoorden op prangende vragen als 'waarom betalen we belastingen?' en 'krijgen mensen met kinderen het meeste belastingvoordelen?'. Alle antwoorden kan je gebundeld terugvinden op vrtnws.be en in de app van VRT NWS.

Ook minister van Financiën Vincent Van Peteghem komt op woensdag 31 mei om persoonlijk tekst en uitleg te geven bij de huidige en toekomstige regels. En we vergeten de jongeren uiteraard niet, op 31 mei lanceert Radio2 een belastingquiz speciaal voor iedereen wie voor de eerste keer zijn of haar belastingbrief moet invullen en ook de podcast WinWin gaat hier verder op in. Ook jongerenzender MNM krijgt bezoek van 'De Inspecteur' Sven Pichal.

Callcenter
Uiteraard krijgt iedereen ook weer de kans om persoonlijke vragen te stellen. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni kunnen luisteraars terecht bij het callcenter van 'De Inspecteur', samen met de FOD Financiën. De specialist aan de lijn geeft het antwoord meteen, of belt binnen de 10 minuten terug met de gevraagde informatie. Je kan het callcenter bereiken op het nummer 078/35 34 56 op vrijdag van 9.30 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

'Bij de FOD Financiën zijn we heel erg enthousiast over de samenwerking die we nu al enkele jaren opzetten met VRT NWS en Radio2 over de belastingaangifte. Voor ons is dat altijd een ideale gelegenheid om mensen eraan te herinneren dat het aangifteperiode is. En het is een mooie manier om het brede publiek te informeren over de hulp die we aanbieden. Dankzij de radio-uitzendingen, de Radio2-app en VRT NWS hebben we de kans om nog meer mensen te helpen met hun belastingvragen', zegt Francis Adyns, woordvoerder FOD Financiën.

Vragen voor Sven? Bezorg ze via inspecteur@radio2.be of met de hashtag #belastingaangifte in de Radio2-app.

Ontdek alles over jouw belastingaangifte bij VRT NWS
Ook VRT NWS helpt je met jouw belastingaangifte. Michaël Van Droogenbroeck gaat aan de slag met de vragen van de kijkers. Op dinsdag 30 mei kan je terecht bij VRT NWS ‘Stel je vraag’. Michael Van Droogenbroeck en Sven Pichal bezorgen het antwoord op prangende vragen van kijkers over de belastingaangifte. Je vraag stellen kan in de app van VRT NWS en via vrtnws.be. Sven is op donderdag 1 juni te gast in 'Laat' en VRT NWS komt langs bij het callcenter op vrijdag 2 juni. VRT NWS bundelt alle informatie in een dossierpagina 'jouw belastingaangifte'.

'De voorbije jaren zagen we, zo rond begin juni, ook op de nieuwsdienst onze mailbox ontploffen met praktische vragen over de belastingaangifte. Dit jaar willen we een gids zijn voor iedereen die wat hulp kan gebruiken bij die aangifte. Ook dat is onze taak als openbare omroep, als VRT NWS', aldus Michaël Van Droogenbroeck

De belastingspecial van 'De Inspecteur', dinsdag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni op Radio2 en Radio2.be. En ontdek alles over jouw belastingaangifte op vrtnws.be.


Persbericht VRT NWS/Radio2
https://radio2.be
Meer artikels over Radio2

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT 1 logo

De achtjarige Bruno verhuist in de Tweede Wereldoorlog met zijn familie naar een mooi huis in Berlijn. Er is echter niets te doen en niemand om mee te spelen, totdat Bruno op ontdekkingsreis gaat en over het hek van hun huis klimt. Hij ontmoet daarachter Shmuel, een jongen in een gestreepte pyjama die achter een hek woont met een heleboel andere mensen met diezelfde pyjama. De twee jongens sluiten vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft.

'The Boy in the Striped Pyjamas', film uit 2008 met oa. Asa Butterfield, om 23.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 16:25
  A world of colours
  17:15
  Flikken
 • 13:30
  Ketnet Junior
  18:00
  VRT NWS live
 • 16:50
  Pipas & Douglas
  16:55
  Spring
 • 16:45
  LouisLouise
  17:10
  Echte Verhalen: De Kliniek
 • 16:25
  Achter gesloten deuren
  17:20
  My Kitchen Rules
 • 16:50
  Parks and Recreation
  17:15
  House
 • 16:20
  NYPD Blue
  17:20
  Starsky & Hutch
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 16:25
  Wat nu weer?
  17:00
  Nonkel Jef
 • 16:45
  Mijn Slechtste Beste Vriendin
  17:20
  Justice For All
 • 16:30
  CSI: Crime Scene Investigation
  17:15
  FBI: Most Wanted
 • 16:20
  Hawaii Five-0
  17:15
  Million Dollar Listing Los Angeles
 • 16:00
  The Cruise
  16:55
  Dr. Phil
 • 16:35
  Ainsley Eats The Streets
  17:30
  KLAAR IN 20 minuten
 • 13:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 16:00
  Een Uur Sorry Music
  17:00
  Airplay 10
 • 16:44
  De Tooldokter
  03:00
  Wordt aangekondigd
 • 16:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  Leefmilieu en Omgeving - Studio Commissie
 • 16:10
  Kantine
  17:00
  Play Sports Highlights
 • 16:40
  Ghosts
  17:15
  Father Brown
 • 16:15
  Shark Tank
  18:00
  Hudson & Rex
 • 15:58
  Op1
  17:00
  NOS Journaal 17.00 uur
 • 16:27
  Rail Away
  16:56
  Politieke Partijen
 • 16:39
  De Dodelijkste 60
  17:08
  Teenage Boss