VRT NWS-ploeg krijgt eieren over zich heen

zaterdag 21 november 2020
Foto: Canvas - © VRT 2019

Vrijdag was er wel een heel opmerkelijk beeld te zien in 'Terzake' op Canvas. Een reportageploeg van de nieuwsdienst interviewde de korpschef van politiezone Brussel Zuid en ze werden prompt met eieren bekogeld.

De Brusselse korpschef Jurgen De Landsheer van de zone Brussel Zuid werd geïnterviewd op het Alphonse Lemmensplein in Anderlecht. Het plein was bij de eerste lockdown in april al een hotspot voor drugsdealers. Er braken ook rellen uit nadat een man op een scooter overleed na een beschieting bij een politieachtervolging.


In de reportage voor 'Terzake' reed de reportageploeg eerst langs het plein en daarna interviewden ze De Landsheer op het plein. De korpschef had namelijk gesteld dat de buurt rond het plein zéker geen 'no go'-zone is. Maar daar dachten de buurtbewoners blijkbaar anders over. Ze maakten duidelijk dat ze de ploeg én de politieman er liever niet zagen door met eieren naar hen te gooien. De beelden werden in de reportage verwerkt en waren vrijdag te zien 'Terzake'.

De korpschef reageerde gelaten op het incident: 'Ze weten niet dat ik al gegeten heb', zei Jurgen De Landsheer.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

China, jaren 40. De grootstad Kanton is bijna volledig in de handen van een beruchte gangsterbende, de Axe Gang. Enkel de arme buurt Pig's Sty Alley wordt door de bende met rust gelaten. Sing en Bone, twee derderangscriminelen, hopen daar stiekem misbruik van te maken: ze doen zich voor als Axe Gang-leden en proberen de plaatselijke bevolking af te persen. Hiermee wekken Sing en Bone echter meteen de aandacht van de chte Axe Gang, die de twee gangsters n de excentrieke bewoners van Pig's Sty Alley een lesje besluiten te leren. Maar dat blijkt toch niet zo eenvoudig te zijn: sommige inwoners hebben immers verborgen kungfukrachten.

'Kung Fu Hustle', film uit 2005, om 20.40 uur bij VTM.

Dossiers