'Het nieuwe VT4' investeert fors in fictie tussen 2012 en 2015

woensdag 21 maart 2012

Voor het nieuwe VT4 tussen 2012 en 2015 worden momenteel verschillende fictieprojecten voorbereid: van embryonale ideeën, over concrete plannen, tot opnames van fictiereeksen die de komende seizoenen op het nieuwe VT4 te zien zullen zijn. Fictie is voor het nieuwe VT4 tussen 2012 en 2015 een belangrijk genre: de komende weken vinden er opnames plaats voor een nieuw en vierde seizoen van 'Vermist' door Eyeworks, bij Woestijnvis wordt er volop gemonteerd aan 'Met Man en Macht', er zijn concrete plannen voor een vijfde seizoen voor 'Vermist' en verschillende embryonale pistes voor andere fictieprojecten voor het nieuwe VT4 worden onderzocht.

SBS Belgium maakt een investeringsbudget vrij voor de komende jaren: uitzendperiodes (voorjaar/najaar 2013, najaar 2012) liggen zowel voor ‘Vermist' als voor ‘Met Man en Macht' nog open. Momenteel bekijkt SBS ook verschillende nieuwe fictieprojecten die de komende jaren op het nieuwe VT4 te zien zullen zijn.
    
'Met Man En Macht'
'Met Man en Macht' vertelt het verhaal van een aantal families in het Vlaamse dorp Ransegem, tegen de achtergrond van de nakende gemeenteraadsverkiezingen. In die periode groeit de gemeentepolitiek uit van een rustige vastheid tot een meedogenloze verkiezingsstrijd. Keuzes moeten worden gemaakt tussen gezin of carrière, tussen eigenbelang of gemeentebelang. 'Met Man en Macht' is een tragikomisch verhaal over ambitie en politiek, idealisme en pragmatiek. Een verhaal over macht en invloed, spaghetti en mosselfeesten. Want wat gebeurt er als de ambitie van mensen groter blijkt dan hun verstand?

'Met Man en Macht' werd geschreven en geregisseerd door Tom Lenaerts en Tom Van Dyck en kan rekenen op een absolute topcast, met ondermeer: Jan Decleir, Josse De Pauw, Lucas Van den Eynde, Peter Van den Begin, Koen De Graeve, Goele Derick, Stijn Van Opstal, Sara De Roo, Natali Broods, Sven De Ridder, Damiaan De Schrijver, Steve Geerts, Viviane De Muynck, Alice Reijs en Tom Van Dyck.
    
Marieke Dilles nieuw in vierde seizoen 'Vermist'
In het vierde seizoen van de VT4-serie 'Vermist' maakt Marieke Dilles haar opwachting. Zij zal in de succesreeks de rol van Eva Meyer vertolken. Eva zal in de Cel Vermiste Personen dus samenwerken met de vaste leden Nick Bulens (Kevin Janssens), Tine Peeters (Joke Devynck), Steve Van Hamel (Stan Van Samang) en Eric Coppens (Axel Daeseleire). Naar goede 'Vermist'-gewoonte spelen tal van bekende namen een gastrol. Lotte Heijtenis, Michel van Dousselaere, Tom Van Bauwel, Tania Kloek, Zohra, Mathias Sercu, Iwein Segers, Bieke Illegems, Dieter Troubleyn en Laurent Bailleul (Guga Baul) zijn enkele in het oog springende acteurs die in de loop van het vierde seizoen te zien zullen zijn in 'Vermist'.
    
Inspecteur Eva Meyer is een vlotte twintiger die weet wat ze wil en liefst zo snel mogelijk. Ze is een gevoelsmens, ze zegt wat er op haar hart ligt en handelt snel en intuïtief. Dit wordt niet altijd meteen door iedereen geapprecieerd. Eva heeft immers nog veel te leren en loopt in haar drang om zichzelf te bewijzen het risico zich te vergalopperen. Maar achter haar ruwe façade schuilt een kwetsbaar meisje. Eva Meyer blijkt bovendien nauwer verbonden met de Cel Vermiste Personen, dan op het eerste gezicht lijkt. En dat heeft onverwachte gevolgen.
    
Ondanks het feit dat Marieke Dilles pas in 2009 afstudeerde aan het Herman Teirlinckinstituut, was ze twee jaar eerder al dé revelatie in de fictieserie ‘De Smaak van De Keyser'. Daarin speelde ze aan de zijde van Matthias Schoenaerts de rol van de jonge Helena De Keyser, waarvoor ze de Fipa d'Or als beste actrice kreeg, op het Festival van Biarritz. Ook voor 'Vermist'-regisseur Jan Verheyen ging het talent van Marieke niet onopgemerkt voorbij. Ze vertolkte in 'Dossier K' de rol van Naomi. Ook in de film 'Zot van A' en de fictieserie 'Het goddelijke monster' speelde Marieke mee. Met theaterhuis HETPALEIS stond ze eind vorig jaar nog op de planken met de voorstelling ‘Dit is alles', waar ze schitterde in de rol van Cordelia Kenn. Bovendien is ze binnenkort te zien in de film 'Weekend aan Zee' en zal ze een hoofdrol vertolken in 'De Vijfhoek', binnenkort op Eén.TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

De voormalige CIA-agent Frank Moses leidt een eenzaam en saai leven na zijn pensionering. Het enige dat hem plezier oplevert, is het periodieke telefoongesprek met Sarah, die de contactpersoon is voor zijn overheidspensioen. Sarahs leven is ook niet bepaald spannend, totdat op een dag een team huurmoordenaars opduikt dat Frank wil vermoorden. Nu zijn identiteit bekend is en het leven van de vrouw om wie hij geeft in gevaar is, roept Frank zijn oude team weer bij elkaar in een ultieme poging te overleven.

'RED', film uit 2010 met oa. Helen Mirren en Bruce Willis, om 22.00 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 22:17
  Keno
  22:18
  Euromillions winstverdeling
 • 22:10
  Wa make? - Erhan Demirci
  23:05
  Neruda
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 22:00
  Red
  00:10
  Before we die
 • 20:25
  Avengers: Infinity War
  23:10
  The Sixth Sense
 • 20:35
  New Kids Turbo
  22:20
  Ghost in the Shell
 • 21:45
  Police Interceptors
  00:30
  Superstaar
 • 21:20
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:35
  Littlest Pet Shop: A World of Our Own
 • 22:10
  De Pfaffs
  22:50
  Magnum
 • 21:25
  Blind Gekocht NL
  22:50
  Sports Late Night
 • 20:35
  Tooth Fairy
  22:35
  Naked Attraction
 • 21:30
  NCIS
  00:20
  CSI: Miami
 • 21:35
  Spoorloos Nederland
  23:45
  New Amsterdam (2018)
 • 22:10
  Karola's Kitchen
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 22:00
  Een Uur Sorry Music
  23:00
  al-1-maar-hits
 • 22:17
  Waterbestendig laminaat
  22:39
  Vlot getegeld
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 22:10
  Duivelsweg
  23:00
  Regenboog
 • 22:00
  The Outlaws
  23:15
  New Tricks
 • 21:50
  NCIS: New Orleans
  22:45
  Nancy Drew
 • 21:25
  Matthijs gaat door
  22:25
  NOS Studio Sport Eredivisie
 • 22:10
  Mediastorm
  22:44
  Crime: Irvine Welsh's Crime
 • 22:10
  De zitting
  23:38
  Queen of Hearts