Ketnet lanceert Vlaamse telenovelle voor jongeren

vrijdag 21 maart 2008

In het najaar 2008 zendt Ketnet de eerste telenovelle voor jongeren van 8 tot 12 jaar uit. Het wordt een 'coming of age' drama boordevol humor, spanning en romantiek. Hoofdrolspelers in de serie zijn het paard Amika, Merel De Ridder en Marie-Claire de La Fayette. Binnen enkele weken starten de opnamen van deze nieuwe reeks.

'


Amika' is een telenovelle voor jongeren, over het leven in en om de manege. De reeks zal dit najaar op Ketnet te zien zijn. Het wordt een reeks boordevol humor, spanning en romantiek. 'Amika' gaat over het verlangen naar iets wat je (nog) niet hebt en over de zoektocht naar een eigen identiteit.

Het uitgangspunt
Merel De Ridder is gefascineerd door paarden. Ze wordt het nieuwe stalhulpje op manege 'De Paardenhoeve'. Haar vader is niet op de hoogte van dit nieuwe baantje want paarden en maneges zijn verboden woorden ten huize De Ridder. 
Merel werkt hard en geniet van elke dag die ze met de paarden doorbrengt. Stallen uitmesten, de piste uitvegen, zadels poetsen en paarden voederen behoren tot haar dagelijkse bezigheden. Van stalknecht Jan krijgt Merel vlinders in de buik en de liefde tussen beiden bloeit langzaam open.

Merel bouwt in het geheim een bijzondere band op met Amika. Dat is het dure sportpaard van Marie-Claire de La Fayette, de verwende dochter van de manege-eigenaar. Marie-Claire kreeg Amika van haar ouders voor haar 15e verjaardag. Iedereen doet heel geheimzinnig over Amika en niemand mag in de buurt van het paard komen.

De arena: manege 'De Paardenhoeve'
Manege 'De Paardenhoeve' is het bezit van de schatrijke Herbert de La Fayette. Zijn vrouw Marie-Louise en hun dochter Marie-Claire maken de dienst uit in de piste. Marie-Claire sterk aangemoedigd door haar moeder - is dag en nacht bezig met de mooiste, de leukste en de beste te zijn. De spanning tussen Merel en Marie-Claire loopt dan ook geregeld op.

De hoofdrolspelers
De hoofdrolspelers van 'Amika' zijn voornamelijk nieuwe jonge talenten, maar bij de rolverdeling voor de volwassenen zitten wel enkele bekende namen zoals Veerle Eyckermans, Marc Coessens, Daisy Thys en Bert Cosemans. Twee bekende gezichten bij de jongeren zijn Vronique Leysen (Roxanne uit 'Spring') & Niels Destadsbader (vertolkte de rol van Suske in de theaterproductie 'Suske & Wiske')

Studio 100 is nog op zoek naar figuranten
Voor de opnames van Amika is Studio 100 nog op zoek naar figuranten tussen 15 en 25 jaar.  Wil jij graag eens proeven van de sfeer op de set?  Surf dan naar ketnet.be en vul de inschrijvingsfiche in of stuur een briefje met je gegevens en een foto naar Studio 100, figuratie Amika, Halfstraat 80, 2627 Schelle. Zet er ook bij of je kunt paardrijden en/of je eigen rijkledij hebt.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hoofdinspecteur Vera Stanhope moet op moordonderzoek nadat de verkoolde resten van een lichaam worden teruggevonden in de verbrandingsoven van een slachthuis. Er is maar weinig forensisch materiaal voorhanden, maar al snel blijkt dat het slachtoffer Harry Fenton is, een gerespecteerd politieman van de dienst fraudebestrijding van de politie van Northumberland.
'Vera', om 21.15 uur op En.

Dossiers