20 jaar vtm: succesvolle comedy

woensdag 4 februari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciŽle zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

OK, het was misschien niet de meest succesvolle, maar wel de eerste én meest legendarische sitcom van VTM. Met 'Den Bompa' had de jonge commerciële zender een kijkcijferkanon in huis. Oudgediende Luc Philips, inderdaad: pastoor Munte uit 'Wij, Heeren van Zichem', was in de beginjaren een van de topgezichten van VTM.


Omringd door voornamelijk onbekende acteurs uit het amateurgezelschap Echt Antwaarps Theater zette hij sitcom stevig op de VTM-kaart. Voor 'Den Bompa' bleef je begin jaren '90 thuis. 'Den Bompa' was écht Vlaams volksvertier. We kijken dan ook graag, voor de laatste keer in deze reeks, terug naar een fragment:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

De finale van 'Snackmasters' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

In deze finale neemt Piet Huysentruyt het op tegen Anne-Sophie Breysem die LoÔc Van Impe klopte in de eerste halve finale met de replica van de Manon-praline. Het wordt de ultieme kans voor Piet om revanche te nemen op Anne-Sophie tegen wie hij verloor met de Pringles-chips.

'Snackmasters', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers