20 jaar vtm: succesvolle comedy

woensdag 4 februari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciŽle zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

OK, het was misschien niet de meest succesvolle, maar wel de eerste én meest legendarische sitcom van VTM. Met 'Den Bompa' had de jonge commerciële zender een kijkcijferkanon in huis. Oudgediende Luc Philips, inderdaad: pastoor Munte uit 'Wij, Heeren van Zichem', was in de beginjaren een van de topgezichten van VTM.


Omringd door voornamelijk onbekende acteurs uit het amateurgezelschap Echt Antwaarps Theater zette hij sitcom stevig op de VTM-kaart. Voor 'Den Bompa' bleef je begin jaren '90 thuis. 'Den Bompa' was écht Vlaams volksvertier. We kijken dan ook graag, voor de laatste keer in deze reeks, terug naar een fragment:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Een ongeziene inkijk in het werk dat Brandweer Zone Antwerpen heeft verricht op 15 januari 2018, toen drie huizen instortten na een zware explosie op de Paardenmarkt. De helmcamera's gingen mee in het puin waar de cameraploegen niet verder konden.

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers