20 jaar vtm: succesvolle comedy

woensdag 4 februari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciŽle zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

O


K, het was misschien niet de meest succesvolle, maar wel de eerste ťn meest legendarische sitcom van VTM. Met 'Den Bompa' had de jonge commerciŽle zender een kijkcijferkanon in huis. Oudgediende Luc Philips, inderdaad: pastoor Munte uit 'Wij, Heeren van Zichem', was in de beginjaren een van de topgezichten van VTM.

Omringd door voornamelijk onbekende acteurs uit het amateurgezelschap Echt Antwaarps Theater zette hij sitcom stevig op de VTM-kaart. Voor 'Den Bompa' bleef je begin jaren '90 thuis. 'Den Bompa' was ťcht Vlaams volksvertier. We kijken dan ook graag, voor de laatste keer in deze reeks, terug naar een fragment:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Eddie Mannix is een zogenoemde Hollywood-fixer, die tijdens de jaren vijftig problemen oplost voor grote filmsterren van de studio Capitol Pictures. Wanneer acteur Baird Whitlock spoorloos verdwijnt, is het aan hem om de zaak kordaat van de baan te vegen.

'Hail, Caesar', film uit 2016 met oa. George Clooney, om 23.00 uur op Q2.

Dossiers