Deredactie.be verklaart Marie-Rose Morel al dood

woensdag 19 januari 2011

Opnieuw komt de VRT-nieuwsdienst terecht in een kleine mediastorm. De drukbezochte nieuwssite Deredactie.be maakte dinsdag een blunder van formaat. Een halve dag lang berichtte de VRT-nieuwssite over het overlijden van Vlaams Belang-politica Marie-Rose Morel.

Aandachtige surfers ontdekten een pagina met reacties van andere politici over het overlijden van Morel. Het artikel stond dan wel niet op de homepage, maar was wel een halve dag te raadplegen.

VRT-woordvoerster Anne Stroobants reageerde in de krant Het Laatste Nieuws: 'Het is zo dat we ons als redactie voorbereiden op de actua die voorspeld is. Maar dat maakt dit nog niet goed. Vandaar onze oprechte excuses, zeker ook aan Marie-Rose Morel zelf'.

Twee jaar geleden maakt deredactie.be al een gelijkaardige fout. Toen werd koningin Fabiola onterecht dood verklaard.

Bron: Het Nieuwsblad


Lees ook:
Deontologisch beroepscollege vindt straf Robin Ramaekers te licht
VRT plant rechtzetting voor fout Robin Ramaekers
Heeft Andrť Vermeulen collega Robin Ramaekers verraden?
VRT-journalist op non-actief na fake reportage

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers