Iris naar het 'Eurovisiesongfestival' voor Belgi

vrijdag 18 november 2011

De kogel is door de kerk en opnieuw kiest En voor een vrijwel onbekend talent om onze kleuren te verdedigen op het 'Eurovisiesongfestival'. Iris, bekend van 'Wonderful', gaat onder de naam Iris naar Baku. Iris is amper 16 jaar en komt net zoals Tom Dice van onder de beschermende vleugels van Maurice Engelen.

Iris, alias Airis, alias gewoon Laura Van den Bruel, werd deze zomer bekend toen haar hit 'Wonderful' nationale airplay kreeg op de populaire radiozenders. Het nummer kun je onderaan dit artikel nog eens beluisteren. Ze speelde zaterdag trouwens nog de pannen van het dak tijdens het 10 jaar Q-feestje in Vilvoorde.


Iris begon het zingen door covers te brengen van Beyoncé, Kelly Clarkson en Natalia. Geleidelijk aan kwamen er eigen teksten aan te pas. Iris ligt onder contract bij Sonic Angel, de platenmaatschappij van Maurice Engelen, die onder meer ook haar Eurosong-voorganger Tom Dice huisvest. Via de Joepie-talentenwedstrijd kwam ze in contact met de platenfirma.

Iris is alvast tevreden met haar deelname aan het Eurovisiesongfestival, zo blijkt uit een recente tweet: 'I am so happy that I can finally tell you all: I will be representing Belgium at the Eurovision Song Contest 2012!...'


eurovision

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Factcheckers' (foto: Eén - © VRT 2019)

Is een gps-tracker d oplossing tegen fietsdiefstal? Om dat te testen heb je een fiets, een tracker n een dief nodig... Kun je chemopatinten terug met smaak laten eten via een speciaal brood, het oncobrood? En is het in Vlaanderen nergens meer stil zoals artikels beweren? Britt gaat op zoek naar de complete stilte.

'Factcheckers', om 20.40 uur op En.

Dossiers