Iris naar het 'Eurovisiesongfestival' voor BelgiŽ

vrijdag 18 november 2011

De kogel is door de kerk en opnieuw kiest Eťn voor een vrijwel onbekend talent om onze kleuren te verdedigen op het 'Eurovisiesongfestival'. Iris, bekend van 'Wonderful', gaat onder de naam Iris naar Baku. Iris is amper 16 jaar en komt net zoals Tom Dice van onder de beschermende vleugels van Maurice Engelen.

Iris, alias Airis, alias gewoon Laura Van den Bruel, werd deze zomer bekend toen haar hit 'Wonderful' nationale airplay kreeg op de populaire radiozenders. Het nummer kun je onderaan dit artikel nog eens beluisteren. Ze speelde zaterdag trouwens nog de pannen van het dak tijdens het 10 jaar Q-feestje in Vilvoorde.

Iris begon het zingen door covers te brengen van Beyoncé, Kelly Clarkson en Natalia. Geleidelijk aan kwamen er eigen teksten aan te pas. Iris ligt onder contract bij Sonic Angel, de platenmaatschappij van Maurice Engelen, die onder meer ook haar Eurosong-voorganger Tom Dice huisvest. Via de Joepie-talentenwedstrijd kwam ze in contact met de platenfirma.

Iris is alvast tevreden met haar deelname aan het Eurovisiesongfestival, zo blijkt uit een recente tweet: 'I am so happy that I can finally tell you all: I will be representing Belgium at the Eurovision Song Contest 2012!...'


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva Espa√Īa - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In AsturiŽ leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lťon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers