De Romeo's grote winnaar van 'Radio 2 Zomerhit'

zaterdag 18 augustus 2012

De groep De Romeo's sleept dit jaar de 'Radio 2 Zomerhit' in de wacht met het liedje 'Vlaanderen feest'. Chris Van Tongelen, Gunther Levi en Davy Gilles zijn niet alleen drie goede vrienden. Op het podium ontpoppen de heren zich als rasechte entertainers. Tijdens de anderhalf durende show bekroonden de luisteraars van Radio 2 nog zeven andere Vlaamse artiesten.

Zomerhit 2012: Vlaanderen feest- De Romeo’s
Nederland heeft De Toppers, wij hebben De Romeo’s. Na een aarzelende start, intussen uitgegroeid tot dé ambiancegroep van Vlaanderen. 250 optredens hebben ze dit jaar, hun record is zes optredens op één dag. Wie zegt dat de Vlaamse muziek niet meer populair is? Hun eerste CD kreeg goud, deze zomer scoren ze met onder andere Vlaanderen feest, goed voor de Radio 2 Zomerhit.

Beste performance: Hooverphonic- Hooverphonic with Orchestre
De groep van Alex Callier staàt er weer. Hooverphonic verkocht al méér dan 1 miljoen CD’s in heel Europa. In maart verscheen Hooverphonic with Orchestre, meteen goed voor platina. Eén van de hoogtepunten op de CD is een nieuwe versie van Unfinished Sympathy, begin jaren 90 een hit voor Massive Attack.

Beste kidspop: Brahim & Charlotte- Move tegen pesten
Brahim schitterde in de eerste editie van 'Idool' in 2003. Hij scoorde hits met Turn the music Up, Didi en So into you. Intussen leeft hij zich uit als presentator op MNM, Ketnet en binnenkort op Eén. Brahim jaagt deze zomer de regen weg met het zomerse Tengo tu love. Speciaal voor de Week tegen pesten heeft hij samen met Ketnet-collega Charlotte Leysen de Move tegen Pesten ingezongen.

Beste Nederlandstalige lied: Nicole & Hugo- Het schietgebed
Het bekendste showbizzkoppel van Vlaanderen werd dit jaar al uitgeroepen tot ereburgers van Wemmel. En nu winnen Nicole en Hugo ook een Zomerhittrofee in de categorie beste Nederlandstalige lied met Het schietgebed. Een aangrijpend nummer en indrukwekkend vertolkt.

Beste doorbraak: Glenn Claes
Een Limburgse loodgieter met sexappeal én een dijk van een stem. Niet toevallig winnaar van The Voice van Vlaanderen. Glenn maakte indruk met zijn versie van The sound of silence, een klassieker van Simon & Garfunkel. Hij stond hoog in de Radio 2 top 30 met Knight in shining armour.

Beste ambiance: De Romeo’s
De Romeo’s zijn live heel sterk en momenteel de meest succesvolle partyband van Vlaanderen. De Romeo’s klinken als een aanstekelijke jukebox met de leukste hits uit de jaren 70, 80 en 90. De drie heren scoren deze zomer met Vlaanderen feest, We gaan weer feesten en Zingen lachen dansen, een duet met Jan Smit.

Beste mannelijke artiest: Christoff
Op de Duitse tv wordt onze sympathieke schlagerbink steevast aangekondigd als 'der Superstar aus Belgien'. Overal waar Christoff binnenkomt, ontstaat spontaan een polonaise, voegt de Duitse presentator Florian Silbereisen er aan toe. Christoff staat met volle goesting op het podium. Tieners van 17, oma’s van 93, allemaal brullen ze zijn hits mee. Van Zeven Zonden tot de Vlaamse versie van Sweet Caroline. Christoff laat grote en kleine zalen ontploffen en dat was vorig jaar goed voor de Zomerhittrofee voor beste performance.

Beste vrouwelijke artiest: Barbara Dex
Al lang niet meer het broze, verlegen meisje dat ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival in 1993. Al lang niet meer enkel de ‘dochter van’ (Marc Dex). Deze veelzijdige dame blijft verrassen. Nu eens rockchick, dan weer gospelzangeres. En wat klinkt ze fris en eigentijds op haar laatste CD met de radiohit Before, geschreven door Tom Helsen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alejandra Theus, Ini Massez en Tine Embrechts in 'Zie Mij Graag' (foto: Eén - © VRT 2018)

Na haar tegenslag met Willem en de mysterieuze vrouwenstem aan de telefoon toen ze Jean-Philippe opbelde, besluit Anna dat ze voorgoed klaar is met mannen. Wanneer ze avances krijgt van een vrouw, vraagt ze zich af of ze misschien altijd al lesbisch was. Terwijl Anna met de hulp van Sas en Nicole aan haar experimentele fase begint, worstelen Ben en Sien met de ongewenste zwangerschap. Gunther en Nicole kunnen het alvast niet laten om zich ermee te moeien.

'Zie Mij Graag', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers