Marcel Vanthilt op zoek naar de eeuwige jeugd in 'Op naar de 100!'

dinsdag 14 mei 2019
Foto: Eén - © VRT 2019

Vanaf woensdag 15 mei is Marcel Vanthilt het gezicht, het lichaam en het lijdend voorwerp van de nieuwe reeks 'Op naar de 100!'. Daarin reist Marcel de wereld rond, op zoek naar methodes om zijn veroudering te stoppen en misschien zelfs om te keren.

De reden? Marcel is 60 geworden en daar is hij niet blij mee. Statistisch gezien is hij begonnen aan het laatste kwart van zijn leven. Genetisch gezien kan het nog vele kanten uit: Marcels vader stierf op zijn 65ste, zijn moeder daarentegen is 95 jaar geworden.


'Op naar de 100!' was trouwens een geliefde uitspraak van Marcels levenslustige moeder. Met haar motto in het achterhoofd begint Marcel – zelf vader van twee tienerzonen, die hij natuurlijk zo lang mogelijk wil zien opgroeien – aan zijn queeste naar de eeuwige jeugd. Die zoektocht doet Marcel niet alleen. Hij laat zich begeleiden door dokters, voedings- en verouderingsexperten van over de hele wereld. Een jaar lang stelt hij zijn lijf en zijn geest ter beschikking van de wetenschap en ondergaat hij als proefkonijn allerlei behandelingen.

Al na het allereerste onderzoek blijkt Marcels conditie zorgwekkend. Er is dus werk aan de winkel. Hij laat onder meer zijn vet bevriezen en zijn brein onderzoeken. Hij krijgt een hormonenkuur voorgeschreven en mediteert op oud-Japanse wijze. En om zich voor te bereiden op het onvermijdelijke, oefent Marcel zelfs met een doe-het-zelfkit voor euthanasie en ondergaat hij zijn eigen begrafenis.

Wat kunnen we doen om vrolijk en gezond 100 jaar of zelfs ouder te worden? En zal Marcel erin slagen om tegen het eind van de reeks ‘jonger’ te worden? De antwoorden brengt hij 8 weken lang in 'Op naar de 100!'.

Aflevering 1: Veroudering (15 mei)
Marcel Vanthilt is 60 jaar geworden, maar na tests onder leiding van verouderingsexperte Andrea Maier blijkt zijn biologische leeftijd veel hoger te zijn. Daar is hij niet blij mee. Met behulp van ’s werelds grootste experts wil Marcel alles uitzoeken en uitproberen om zo oud mogelijk te worden. In San Francisco praat hij met de excentrieke wetenschapper Aubrey De Grey, die beweert dat mensen ooit 1.000 jaar zullen worden. In New York probeert Marcel goede anti-agingtips van geldklopperij te onderscheiden en in Antwerpen laat hij zijn vet bevriezen. En dat is nog maar het begin.

'Op naar de 100!', vanaf woensdag 15 mei om 20.35 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers