Opgefriste netstyling voor En

dinsdag 12 december 2006

Wie op nieuwjaarsdag op En afstemt, kan kennismaken met de nieuwe, opgefriste netstyling van het net. Twee jaar na de introductie van de nieuwe naam En en de ondertussen goed ingeburgerde gekleurde cirkels krijgt de 'look and feel' immers een eerste opknapbeurt.

V


oor alle duidelijkheid: de naam 'En', het logo en de cirkels blijven behouden. Toch wordt vanaf 1 januari een en ander op het scherm dynamischer.

Zo wordt alle grafiek in en rond de programmatrailers gewijzigd. Ook de 'blips' (de cirkels die tussen programma's en trailers worden vertoond) zien er vanaf 2007 anders uit. De meest opvallende wijzigingen zijn echter de nieuwe kortere - filmpjes met het En-logo, de nieuwe herkenningstune en de volledig nieuwe vormgeving van het weerbericht en de omroepstudio.

De basis voor de huidige netstyling van En werd begin 2005 gelegd door het Britse bedrijf Red Bee Media. De nieuwe, opgefriste variant werd de voorbije maanden binnen de VRT ontwikkeld door En-art director Yves Podevyn i.s.m. Helga Boeye van de grafische dienst, Bart Ketelaere van de dienst sonorisatie en de broadcast-cel.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chausse d'Amour' (foto:  TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jrme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chausse d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers