Opnames nieuwe afleveringen van 'Vermist' gestart in Antwerpen

dinsdag 10 mei 2011

VT4 is zopas gestart met de opnames van het derde en vierde seizoen van de misdaadserie 'Vermist'. In juli vorig jaar maakte de zender bekend dat ze twee nieuwe seizoenen van de misdaadserie zal produceren. Seizoen drie wordt opgenomen van mei tot oktober 2011. De opnames van seizoen vier starten in het voorjaar van 2012. Wanneer de serie op antenne komt is nog niet bekend.

Het concept van 'Vermist' blijft ongewijzigd. De Cel Vermiste Personen gaat niet op zoek naar de dader, zoals in de meeste misdaadseries, maar wel naar de vermiste persoon. Het slachtoffer kan nog gered worden, en de zenuwslopende zoektocht zorgt voor een voortdurende spanningsboog. De manier van werken, de verhalen, de emoties en de betrokkenheid vonden de makers van de serie vooral bij de echte Cel Vermiste Personen, onder leiding van Alain Remue en Guido Van Rillaer. Ook voor de nieuwe seizoenen doen de makers beroep op de kennis en ervaring van deze speurders.


Bekende en ervaren cast

VT4 doet voor het derde seizoen beroep op de bekende cast van de vorige seizoenen:

  • Axel Daeseleire als commissaris Eric Coppens
  • Joke Devynck als hoofdinspecteur Tine Peeters
  • Kevin Janssens als inspecteur Nick Bulens
  • Stan Van Samang als inspecteur Steve Van Hamel

'Never Change a Winning Team' (Jan Verheyen)
De regie van dit derde seizoen is in handen van Jan Verheyen ('Vermist', 'Zot van A', 'Dossier K', 'Los',...) en Joël Vanhoebrouck ('Vermist', 'Code 37', 'Dubbelleven',...). De scenario's worden opnieuw geschreven door Philippe De Schepper, Bas Adriaensen en Pieter De Graeve.

'Never change a winning team', zegt regisseur Jan Verheyen. 'Ik heb ontzettend veel zin in de nieuwe reeks van 'Vermist'. De ploeg van de eerste twee seizoenen is bijna volledig beschikbaar om ook seizoen drie en vier te draaien en is ontzettend goed op elkaar ingespeeld. Niets zo leuk als een motor die op volle toeren draait. Iedereen heeft er zin in.'

Ook regisseur Joël Vanhoebrouck is er klaar voor: 'Jan en ik hebben de afleveringen ongeveer fiftyfifty verdeeld. Het zullen ongetwijfeld erg drukke tijden worden maar met een ploeg en een cast als deze is alles mogelijk. De scenario's zijn weer ijzersterk, met dank aan Philippe, Bas en Pieter. We mikken bovendien weer op enkele knappe gastacteurs. Dat de lat hoog ligt, vind ik normaal. Net zoals in 'Code 37' en 'Dubbelleven' is topkwaliteit brengen de beste stimulans op de set. Dat geldt voor iedereen die iets met het project te maken heeft.'

Nationaal en internationaal succes
In eigen land wist Vermist zich snel op de kaart te zetten. In 2008 sleepte de VT4-misdaadserie de Prijs van de Radio en Televisiekritiek in de wacht. Voor de Vlaamse Televisiesterren van 2008 werd Koen de Bouw genomineerd als beste acteur. In 2010 nomineerde de academie 'Vermist' als beste dramaserie.

Dat 'Vermist' ook internationaal op veel bijval kan rekenen, is niet alleen te merken aan de verkoop van de serie aan intussen meer dan 40 landen. Ook op het internationale TV festival van Monte Carlo werd 'Vermist' zes keer genomineerd in de categorie Drama. Kevin Janssens en Koen De Bouw maken kans op de titel van beste acteur. Joke Devynck en Katelijne Verbeke werden allebei genomineerd als beste actrice. Producent Philippe De Schepper van Eyeworks maakt kans in de categorieën beste Europese producent en beste internationale producent. 'Vermist' wordt geproduceerd door VT4 en Eyeworks en hield vorig seizoen gemiddeld 470.000 Vlaamse kijkers in de ban. Er werden bovendien bijna 100.000 dvd-boxen van de eerste twee seizoenen verkocht.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Zelfde Deur, 20 jaar Later' met Martin Heylen op Eén

Bij Rik uit Bree werd de eerste kunsthartklep in Belgi ingeplant. Martin kon ze horen tikken. Rik leefde er nadien zwaar op los en het wilde leven eiste zijn tol. Maar Rik en Ria zouden toch onmiddellijk herbeginnen. Nergens spijt van, niks laten liggen. Net als Marc, die vroeger tuinen ontwierp, maar nu een artiestenleven leidt. Of Dorine, die gelukkig is omdat alles bleef zoals het was in de stille polders van Eggewaartskapelle. Het is de laatste keer dat Martin oude bekenden verrast.

'Zelfde Deur, 20 Jaar Later', om 20.45 uur op En.

Dossiers