Primeur in 'Boer zkt Vrouw - 20 jaar': boer neemt voor tweede keer deel

maandag 10 juni 2024
Foto: VTM - © DPG Media 2024

Twintig jaar lang reisde matchmaker Dina Tersago door Vlaanderen om tientallen boeren aan een lief te helpen. Ze is razend benieuwd hoe het anno 2024 met iedereen gaat en gaat op de koffie bij de meest spraakmakende deelnemers in twintig jaar televisiegeschiedenis.

En er is meer, want er staat ook al een nieuwe lichting boeren te popelen. In de laatste aflevering van 'Boer zkt Vrouw - 20 jaar' op dinsdag 11 juni stelt Dina 3 nieuwe boeren voor. Eline, Tom en Ruben gaan in een volgende seizoen van 'Boer zkt Vrouw' op zoek naar de ware. En die laatste zou de kijker wel eens kunnen herkennen...


Voor de laatste keer blikt Dina Tersago terug op twintig jaar 'Boer zkt Vrouw'. Ze gaat onder andere langs bij geitenboer Garry Sterckx uit Heist-op-den-Berg. Hij werd in seizoen 14 (2021) halsoverkop verliefd op Els, één van de deelnemers. De twee andere dames kozen er zelf voor om te vertrekken op de boerderij en de liefde tussen Garry en Els alle kansen te geven. De relatie met Els liep uiteindelijk op de klippen, maar de geitenboer onderging sindsdien een totale metamorfose… En dan zijn er de broers Adriaan en Aster De Nil uit Berlare. De twee gingen in 2012 (seizoen 8) allebei op zoek naar de liefde. Adriaan en Aster vonden toen de ware niet, maar Adriaan leerde na de opnames wel iemand kennen. Bleek later dat zij óók een brief had geschreven om zijn hart te veroveren. En leuk nieuws: vorige week kwam hun dochter ter wereld. In 'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond' (seizoen 12, 2019) zocht Dina Tersago een partner voor Gerard Van Eijgen uit Duitsland. De boer verbaasde iedereen toen hij tijdens de reünie alsnog kwam opdagen met één van zijn deelnemers aan zijn zijde: Marijke. Hun relatie bleef jammer genoeg niet duren, maar de twee zijn wel beste vrienden en zoeken elkaar nog geregeld op. 'Mocht ik ooit een probleem hebben in het midden van de nacht en ik bel Gerard, dan ben ik zeker dat hij in zijn auto springt en naar België rijdt', weet Marijke.


Dina belt ook met ex-olijfboer Manu Janssens uit Zuid-Afrika (seizoen 11, 2018) en ze gaat langs bij aardappelboer Kim Biets uit Gingelom, die de kijker herkent uit seizoen 14 in 2021. Kim koos tijdens het finale keuzemoment met zijn verstand, maar zijn hart wilde iets anders. Na de opnames nam hij contact op met Emi - het meisje dat hij naar huis stuurde. En die gaf hem met plezier een tweede kans. De twee hebben sinds februari een zoontje: Nil. Boomkweker Abel Bracke (seizoen 3, 2007) uit Kalken kreeg maar liefst 92 brieven, maar de ideale match zat er niet tussen. Hoe gaat het anno 2024 met hem?  

De afgelopen weken maakte de kijker kennis met enkele nieuwe boeren. In deze aflevering stelt Dina de laatste drie voor, die in een volgend seizoen van 'Boer zkt Vrouw' op zoek gaan naar de liefde. Ontmoet: melkveeboerin Eline Boden,  microgroentenboer Tom De Windt en melkveehouder Ruben Bauwens.

RUBEN BAUWENS (34)
​Melkveehouder uit Waarschoot (Oost-Vlaanderen)

Melkveehouder Ruben nam tien jaar geleden, als 24-jarige boer, al eens deel aan 'Boer zkt Vrouw'. Hij had toén geen geluk in de liefde, maar doet in 2025 opnieuw een poging mét de hulp van Dina Tersago. In tien jaar tijd bouwde Ruben het loonwerkersbedrijf van zijn vader uit tot een mastodont. Hij heeft ondertussen ook heel wat personeel rondlopen op de boerderij, maar de ware liefde kwam hij nog niet tegen. En dus waagt Ruben opnieuw zijn kans, in het zeventiende seizoen van 'Boer zkt Vrouw'. Hij omschrijft zichzelf als ‘pittig, maar ook romantisch’ en droomt ervan samen met zijn partner met de quad door de velden te rijden, naar de privésauna of op restaurant te gaan en samen te koken of een film te kijken. Zijn toekomstige vrouw haalt alvast een nieuwe man in huis, want Ruben staat zelfstandig in het leven. De boer woont dan wel naast zijn ouders, ze lopen zeker niet elkaars deur plat. De was en de plas, koken, boodschappen doen… Ruben doet het allemaal met plezier.

ELINE BODEN (24)
​Veeboerin en akkerbouwer uit Essen (Antwerpen)

De 24-jarige ambitieuze Eline wilde altijd al boerin worden en de boerderij van haar (groot)ouders verder zetten, maar dat is een pak sneller gebeurd dan ze had gehoopt wanneer haar vader in 2017 onverwacht overleed aan hartinfarct. Ondanks haar jonge leeftijd (17), twijfelde Eline geen seconde: ze nam het bedrijf over en werkte hard om die te laten doorgroeien tot het bedrijf dat het vandaag is. Haar vader leeft voort via de boerderij, en dus hoopt Eline om een partner te vinden die mee in het bedrijf wil stappen en bij haar wil komen wonen op de boerderij: Eline is haar deel ervan volop aan het verbouwen, en er is plaats voor een groot gezin, Elines absolute droom!

Doordat zij zelf op jonge leeftijd voor de leeuwen is geworpen, wil ze een toekomstgerichte partner, die naar oplossingen zoekt in plaats van te klagen en zagen. Bij de pakken blijven zitten, staat niét in haar woordenboek. Ze wil iemand om plezier mee te maken, te overleggen én af en toe ook eens goed te discussiëren. Iemand die houdt van het motto ‘Work hard, play hard’ want naast werken gaat Eline ook graag feesten met haar grote en hechte vriendengroep. De jonge vrouw heeft sinds haar 12de last van haarverlies. Da's voor haar geen probleem en maakt haar zeker niet onzeker, want de straffe Eline staat stevig in haar schoenen.

TOM DE WINDT (40)
​Microgroentenboer uit Desteldonk (Oost-Vlaanderen)

De 40-jarige optimistische en avontuurlijke Tom is op meerdere fronten geen ‘typische boer’. Acht jaar geleden stampte hij PachaGreens uit de grond, een professionele kwekerij van microgroenten. Wat begon met een kleine start-up groeide al snel uit tot een goed draaiend bedrijf. Tom wilde graag beter voor zijn lichaam zorgen omdat hij een marathon wilde lopen en na onderzoek bleek tarwegras, de eerste kiem van tarwe, het magische ingrediënt te zijn.

Hij begon sapjes van tarwegras te produceren die hij dan verkocht met een bakfiets en eindigde met een eigen bedrijf in microgroenten. Zo ging hij van tarwegrasboer tot permaculturist, iemand die zelfvoorzienende systemen uitdenkt en heel erg bezig is met ecologie en duurzaamheid, op amper acht jaar tijd. Dat Tom van aanpakken weet, is dus het minste dat je kan zeggen. Hij is niet al te honkvast en woonde enkele jaren in Zuid-Amerika, maar nu vindt hij het tijd om zich te settelen. En dat liefst met een gepassioneerde levenspartner die een positieve mindset heeft, om kan met zijn soms chaotische aard en af en toe impulsief durft te zijn. Hij hoopt iemand te leren kennen die graag reist, communicatie en intimiteit belangrijk vindt, haar handen vuil durft maken, sportief is en net zoals hij duurzaam wil leven.

'Boer zkt Vrouw - 20 jaar', dinsdag 11 juni om 20.40 uur op VTM.

Boer zkt Vrouw - 20 jaar op tv
Maandag 17 juni 2024 om 16u05  »
VTM 2
Voor de laatste keer blikken we terug op twintig jaar 'Boer zkt Vrouw'. Nog n keer reist Dina heel Vlaanderen door om herinneringen op te halen bij enkele boeren van de afgelopen seizoenen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play6 logo

U.S. Navy SEAL Chris Kyle gaat naar Irak met slechts n missie: zijn medesoldaten beschermen. Met zijn vaste hand redt hij talloze levens op het slagveld en dankzij de verhalen over zijn heldenmoed krijgt hij al snel de bijnaam Legend. Daardoor wordt er echter ook een prijs op zijn hoofd gezet; hij wordt het doelwit van de rebellen. Ondanks het gevaar en de tol die dit eist van het thuisfront, gaat Chris in totaal vier keer naar Irak en wordt hij het levende symbool van het SEAL-motto: nooit iemand achterlaten. Maar eenmaal thuis komt hij er al snel achter dat het de oorlog is die hij niet kan achterlaten.

'American Sniper', film uit 2015 met oa. Bradley Cooper en Sienna Miller, om 20.20 uur op Play6.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Journaallus
  09:00
  Lentebeelden
 • 00:15
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 07:25
  Samson en Marie
  04:50
  Geen uitzending
 • 07:25
  De Buurtpolitie Extra
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 07:15
  Labor of Love
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:55
  Geen uitzending
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:15
  Geen uitzending
  11:00
  Wordt aangekondigd
 • 07:15
  JAG
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 06:00
  Joe
  02:20
  Geen uitzending
 • 05:00
  Geen uitzending
  06:45
  Young Sheldon
 • 05:00
  Geen uitzending
  06:45
  CSI: Miami
 • 07:10
  Geen uitzending
  06:35
  Wordt aangekondigd
 • 05:00
  Geen uitzending
  07:55
  The Block Australia
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:00
  Jesse Stone: Night Passage
 • 06:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 07:19
  Het zelfbouwhuis
  05:55
  Sixties To Six
 • 06:50
  De Wereldkeuken
  02:30
  Foodies & The City
 • 07:00
  Hockey Pro League Vrouwen
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 07:15
  Hope Street
  02:00
  Midsomer Murders
 • 06:40
  American Pickers
  08:05
  Shark Tank
 • 07:05
  NOS Het Oranjegevoel van '74
 • 04:53
  Nieuwsuur
  08:03
  Petrus in het land
 • 07:22
  Casper en Emma
  08:00
  Raad eens wat ik doe