Zorgen om toename aan robots in 'Knappe Koppen'

dinsdag 25 februari 2020
Foto: AVROTROS - © Elvin Boer 2020

In 'Knappe Koppen' geven topwetenschappers antwoord op kijkersvragen. De vraag van vandaag is van Carin. Zij wil weten wat wij straks moeten als robots slimmer zijn dan wij. Carin is jurist.

De computer heeft haar werk tijdens haar loopbaan een stuk makkelijker gemaakt. Toch maakt ze zich ook zorgen over toename van zelfdenkende computers of robots. Zeker nu ze sinds kort een kleinzoon heeft. Hoe zal hij opgroeien in een wereld van slimme robots en kunstmatige intelligentie?


In het Trippenhuis, de zetel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van de Wetenschappen, krijgt Carin antwoord op haar vraag in de vorm van een privécollege van Carlo van de Weijer. Hij staat aan het hoofd van een gloednieuw Instituut voor kunstmatige intelligentie van de Technische Universiteit Eindhoven. Hier werken honderden wetenschappers aan zelfdenkende computers. Carlo van de Weijer onderzoekt de impact van robotisering op ons leven. Hij zal Carins vraag zeker kunnen beantwoorden.

'Knappe Koppen', woensdag 26 februari om 21.10 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De knappe en intelligente privédetectives Dylan, Natalie en Alex zijn gewapend met de allerlaatste hoogtechnologische snufjes en wagens, werden getraind in oosterse gevechtskunsten en beschikken over een uitgebreid arsenaal aan vermommingen. Het drietal werkt voor Charlie. De dames moeten tussenkomen in de ontvoeringszaak van de bekende miljonair Eric Knox. De oprichter van Knox Technologies heeft een stemherkenningsprogramma ontwikkeld dat nog accurater werkt dan de huidige technieken die gebaseerd zijn op vingerafdrukken; een wetenschappelijke doorbraak die een ware ramp kan betekenen als die in de verkeerde handen terechtkomt...

'Charlie's Angels', film uit 2000, om 22.10 uur op Q2.

Dossiers