Zelf op zoek naar antwoorden: 'Willem Wever' is terug!

zaterdag 24 oktober 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

Vanaf zondag 25 oktober is 'Willem Wever' terug met 20 afleveringen vol vragen van kinderen. Nieuw dit seizoen is de manier waarop kinderen op zoek gaan naar antwoord op hun vraag: waar de vraag je verrast, doet de zoektocht dat nog meer.

Proefondervindelijk gaan Edson da Graça en Tim Senders met de jonge vragenstellers op ontdekkingsreis op zoek naar antwoorden. Hierdoor weet je maar nooit waar je belandt, wie je tegenkomt en wat er gaat gebeuren. De enige zekerheid is dat niets te gek is en dat ze doorgaan tot ze voor jou het antwoord hebben gevonden.


Het motto is: zelf uitproberen, testen, ondergaan, checken én vraagtekens stellen bij het voor de hand liggende antwoord. Tim en Edson stimuleren kinderen om zelf kritisch en creatief na te denken, op zoek naar een deskundig antwoord. Iets leren was nog nooit zo leuk!

In de eerste aflevering onderzoekt Tim samen met Gijs hoe je met een drone stiekem de vijand kan bespioneren. Edson vertelt Tamar hoe het komt dat je vlinders in je buik voelt als je verliefd bent en voor Luca zoeken Tim en Edson een oplossing tegen de jeuk van brandnetels.

'Willem Wever', vanaf zondag 25 oktober om 10.10 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Een verwoestende woningbrand verscheurt de gemeenschap van een hecht Schots dorpje. Enkel het overgebleven puin kan het antwoord bieden op de vraag: was dit een tragisch ongeval of is er meer aan de hand?

'Deadwater Fell', om 20.40 uur op En.

Dossiers