Zaterdag in 'Hollandse Zaken': 'helden' van de zorg terug bij af?

vrijdag 26 juni 2020
Foto: © Hans Vink/Omroep MAX 2018

'Hollandse Zaken' gaat zaterdag 27 juni vanaf 20.35 uur op NPO 2 over het groeiend cynisme onder zorgmedewerkers. Tijdens de coronacrisis werkten ze zich het snot voor de ogen.

Als soldaten aan de frontlinie zagen ze dagelijks coronapatiënten sterven. Als dank voor hun tomeloze inzet werd er voor hen geklapt, kregen ze Hollandse Nieuwe en heel veel bossen bloemen.


Nu het stof van de coronacrisis lijkt neer te dalen, voelt verpleegkundig Nederland zich met lege handen staan. De helden van de zorg zijn terug bij af. Er werd hen een bonus toegezegd, maar dat verloopt moeizaam. Voor een hoger salaris is geen ruimte. En de verpleegkundigen en verzorgenden die veel overuren draaiden - en daardoor wat meer verdienden- raken nu mogelijk hun huur-, kinderopvang- en zorgtoeslag kwijt.

Is het hoog tijd dat de zorg daadwerkelijk meer aandacht, beloning en waardering krijgt? Met minder werkdruk  en met meer regie en autonomie waar de verpleegkundigen en verzorgenden zo naar verlangen. Met minder marktwerking en minder regels.

'Hollandse Zaken' deed samen met de FNV onderzoek onder ruim 6000 zorgmedewerkers. Met verrassende reacties op onder andere de vraag hoe zij terugkijken op alle steunbetuigingen. 

'Hollandse Zaken', zaterdag 27 juni rond 20.35 uur bij MAX op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De knappe en intelligente privédetectives Dylan, Natalie en Alex zijn gewapend met de allerlaatste hoogtechnologische snufjes en wagens, werden getraind in oosterse gevechtskunsten en beschikken over een uitgebreid arsenaal aan vermommingen. Het drietal werkt voor Charlie. De dames moeten tussenkomen in de ontvoeringszaak van de bekende miljonair Eric Knox. De oprichter van Knox Technologies heeft een stemherkenningsprogramma ontwikkeld dat nog accurater werkt dan de huidige technieken die gebaseerd zijn op vingerafdrukken; een wetenschappelijke doorbraak die een ware ramp kan betekenen als die in de verkeerde handen terechtkomt...

'Charlie's Angels', film uit 2000, om 22.10 uur op Q2.

Dossiers