Zapplive viert Koningsdag vanuit het Prinses Máxima Centrum

vrijdag 26 april 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

In het ziekenhuis liggen, maar tóch bij een live-uitzending zijn. 'Zapplive' (KRO-NCRV) maakt het mogelijk op Koningsdag. 'Zapplive' zendt dan niet vanuit de studio uit, maar live vanuit het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Voor de meeste kinderen is het op Koningsdag de gewoonste zaak van de wereld om de deur uit gaan om bijvoorbeeld op de vrijmarkt hun spullen te verkopen. Dat geldt niet voor kinderen die in een ziekenhuis liggen.


Daarom gaat 'Zapplive' op Koningsdag naar het Prinses Máxima Centrum om met de kinderen daar Koningsdag te vieren. In deze unieke, feestelijke uitzending van 'Zapplive' ontvangen Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand toffe gasten zoals Janouk en Sosha van het Klokhuis en dj Don Diablo, spelen ze de vertrouwde 'Zapplive' spellen en treden bekende artiesten op.

Het Prinses Máxima Centrum
In het Prinses Máxima centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals het initiatief voor één kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum, dat op 5 juni vorig jaar haar deuren heeft geopend.

'Zapplive' vanuit het Prinses Máxima Centrum, zaterdag 27 april bij KRO-NCRV om 8.45 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers