Zapplive viert Koningsdag vanuit het Prinses Máxima Centrum

vrijdag 26 april 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

In het ziekenhuis liggen, maar tóch bij een live-uitzending zijn. 'Zapplive' (KRO-NCRV) maakt het mogelijk op Koningsdag. 'Zapplive' zendt dan niet vanuit de studio uit, maar live vanuit het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Voor de meeste kinderen is het op Koningsdag de gewoonste zaak van de wereld om de deur uit gaan om bijvoorbeeld op de vrijmarkt hun spullen te verkopen. Dat geldt niet voor kinderen die in een ziekenhuis liggen.

Daarom gaat 'Zapplive' op Koningsdag naar het Prinses Máxima Centrum om met de kinderen daar Koningsdag te vieren. In deze unieke, feestelijke uitzending van 'Zapplive' ontvangen Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand toffe gasten zoals Janouk en Sosha van het Klokhuis en dj Don Diablo, spelen ze de vertrouwde 'Zapplive' spellen en treden bekende artiesten op.

Het Prinses Máxima Centrum
In het Prinses Máxima centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals het initiatief voor één kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum, dat op 5 juni vorig jaar haar deuren heeft geopend.

'Zapplive' vanuit het Prinses Máxima Centrum, zaterdag 27 april bij KRO-NCRV om 8.45 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers