X Factor: de keuze van de coaches

zaterdag 10 september 2005

Liliane, Jean en Kris hebben tijdens de auditierondes van X Factor (VTM) de beste stemmen van Vlaanderen geselecteerd. Onder hun samenwerking hebben ze intussen een streep getrokken, want ze hebben nu elk hun eigen categorie, waaruit ze de finalisten moeten selecteren, coachen én klaarstomen voor de grote liveshows. The battle of the judges is nu echt van start gegaan.

L


iliane St. Pierre heeft de categorie zestien tot vierentwintig jarigen onder haar vleugels genomen. Haar hulpcoaches zijn actrice Lulu Aertgeerts en songwriter Peter De Smet. Het jong talent heeft zijn intrek genomen in het Paterspand te Turnhout, waar ze hun stembanden de beproeving van hun leven bezorgen. De kandidaten krijgen twee héél zware opdrachten: in een zelfgekozen song moeten ze bewijzen hoe goed ze samen én elk apart klinken. Daarna krijgen ze  elk drie Nederlandstalige nummers mee, waaruit ze één moeten kiezen en dat overtuigend moeten brengen.

Jean heeft het hoederecht over de zanggroepen met plezier in ontvangst genomen. Hij verleent de aspiranten onderdak in de prachtige Boesdaalhoeve in St.–Genesius–Rode. Samen met zijn assistenten Eric Melaerts en Marc Peeters, zal hij een eerste selectie maken. De stressbestendigheid van de groepen wordt onmiddellijk tot het uiterste gedreven: ze moeten met slechts enkele minuten voorbereiding een song naar keuze brengen onder pianobegeleiding van Miguel Wiels. Jean draagt  creativiteit hoog in het vaandel. Om de deelnemers hierop te beproeven, laat hij hen zelf een nummer maken…

Kris is peetvader van de groep met het grootste aantal kandidaten: de solisten boven de vijfentwintig jaar. Kris heeft inmiddels  vijftien kandidaten naar huis gestuurd. Ook hij laat er geen gras over groeien in de imposante Galaxy Studio's. De solisten moeten op zoek gaan naar een zangpartner en één van de drie opgelegde songs brengen.

'X Factor', zondag 11 september om 20.30 uur op VTM.

Persbericht VTM
http://www.vtm.be

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op Eén.

Dossiers