Wie worden 'De Acht' op Tien?

zaterdag 26 mei 2007

Vanaf zondag 27 mei volgt Tien een groep van 12 studenten die elkaar gevonden hebben in de zwaarste studentensport: roeien. Onder begeleiding van de topcoaches Nico Rienks, Geert-Jan Derksen en Henk-Jan Zwolle proberen zij in het nieuwe programma 'De Acht' om zo snel mogelijk mee te strijden om de bovenste plaatsen in het Eerstejaarsklassement.

De m

eest belangrijke vraag is echter: wie van de 12 gaan daadwerkelijk in 'de acht' plaatsnemen? Het is een keiharde competitie en de jongens hebben daar bovenop ook nog eens een extra handicap: ze starten drie maanden later dan de concurrerende teams. Lukt het ze om in een half jaar te veranderen van een feestende student in een topsporter?

En kunnen ze hun sport wel combineren met hun studie? Om hun doel te bereiken zullen ze in een half jaar tijd alles moeten geven. Met professionele begeleiding kom je natuurlijk een heel eind. Maar een onvermoeibare wilskracht, onbegrensd doorzettingsvermogen en een ijzeren discipline zullen onontbeerlijk blijken.

De jongens hebben verschillende achtergronden en komen uit heel Nederland. Van een boomlange boerenzoon, een eigenzinnige kiteboarder tot een voormalig marinier. Totaal verschillende jongens maar met n gemeenschappelijke eigenschap: de 'drive' om een plaats te veroveren in de eerstejaars acht van Okeanos, de studentenroeivereniging van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Houden ze de loodzware trainingen vol? Hoe verloopt hun allereerste wedstrijd?

En hoe bevalt het samenwonen? Alle hoogte- n dieptepunten uit de trainingen, wedstrijden en hun gezamenlijke leven komen voorbij. Een ding staat sowieso vast. Het wordt pompen of verzuipen voor... 'De Acht'.

Bekijk hier de trailer van 'De Acht'.

'De Acht', vanaf zondag 27 mei om 18.30 uur op Tien.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Een ongeziene inkijk in het werk dat Brandweer Zone Antwerpen heeft verricht op 15 januari 2018, toen drie huizen instortten na een zware explosie op de Paardenmarkt. De helmcamera's gingen mee in het puin waar de cameraploegen niet verder konden.

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers