Wie worden 'De Acht' op Tien?

zaterdag 26 mei 2007

Vanaf zondag 27 mei volgt Tien een groep van 12 studenten die elkaar gevonden hebben in de zwaarste studentensport: roeien. Onder begeleiding van de topcoaches Nico Rienks, Geert-Jan Derksen en Henk-Jan Zwolle proberen zij in het nieuwe programma 'De Acht' om zo snel mogelijk mee te strijden om de bovenste plaatsen in het Eerstejaarsklassement.

De m

eest belangrijke vraag is echter: wie van de 12 gaan daadwerkelijk in 'de acht' plaatsnemen? Het is een keiharde competitie en de jongens hebben daar bovenop ook nog eens een extra handicap: ze starten drie maanden later dan de concurrerende teams. Lukt het ze om in een half jaar te veranderen van een feestende student in een topsporter?

En kunnen ze hun sport wel combineren met hun studie? Om hun doel te bereiken zullen ze in een half jaar tijd alles moeten geven. Met professionele begeleiding kom je natuurlijk een heel eind. Maar een onvermoeibare wilskracht, onbegrensd doorzettingsvermogen en een ijzeren discipline zullen onontbeerlijk blijken.

De jongens hebben verschillende achtergronden en komen uit heel Nederland. Van een boomlange boerenzoon, een eigenzinnige kiteboarder tot een voormalig marinier. Totaal verschillende jongens maar met één gemeenschappelijke eigenschap: de 'drive' om een plaats te veroveren in de eerstejaars acht van Okeanos, de studentenroeivereniging van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Houden ze de loodzware trainingen vol? Hoe verloopt hun allereerste wedstrijd?

En hoe bevalt het samenwonen? Alle hoogte- én dieptepunten uit de trainingen, wedstrijden en hun gezamenlijke leven komen voorbij. Een ding staat sowieso vast. Het wordt pompen of verzuipen voor... 'De Acht'.

Bekijk hier de trailer van 'De Acht'.

'De Acht', vanaf zondag 27 mei om 18.30 uur op Tien.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hillary' (foto: Canvas/VRT - © hulu 2020)

In deze aflevering onderzoeken de documentairemakers hoe de Democratische kandidate van het establishment in 2016, Hillary Clinton, haar nationale debuut maakte in de jaren 90 en hoe ze een uitdagende transformatie onderging tot First Lady van de Verenigde Staten.

'Hillary: Becoming a Lady', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers