Vrijdag in 'Haagse Lobby': Machtsstrijd om het plastic rietje

donderdag 14 november 2019

In deze aflevering van 'Haagse Lobby' maakt Rick Nieman vrijdag een reconstructie van het Europese verbod op wegwerpplastic.

In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het Eurocommissaris Frans Timmermans om tien bekende plastic consumentenproducten rigoureus aan te pakken. Plastic rietjes, plastic wattenstokjes, roerstaafjes plastic borden, plastic bestek, allemaal gaan ze in de ban. Voor andere producten moeten fabrikanten de opruimkosten betalen.


Het is een van de snelste maatregelen die de Europese Commissie ooit heeft genomen. Maar waar bleef de tegenlobby van de industrie? Met onder anderen EU-commissaris Frans Timmermans, minister Stientje van Veldhoven en europarlementariërs Esther de Lange (CDA) en Jan Huitema (VVD).

'Haagse Lobby', vrijdag 15 november om 22.55 uur bij Omroep WNL op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Snackmasters' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Marcelo Ballardin en Roger Van Damme proberen zo goed mogelijk de smaak van een echte Giant uit de Quick na te bootsen. Ruth Beeckmans gaat bij het bedrijf op zoek naar het geheim achter de snack en Koen Wauters polst hoe de chefs het er vanaf brengen. Spannend!

'Snackmasters', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers