Vrijdag in 'Haagse Lobby': Machtsstrijd om het plastic rietje

donderdag 14 november 2019

In deze aflevering van 'Haagse Lobby' maakt Rick Nieman vrijdag een reconstructie van het Europese verbod op wegwerpplastic.

In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het Eurocommissaris Frans Timmermans om tien bekende plastic consumentenproducten rigoureus aan te pakken. Plastic rietjes, plastic wattenstokjes, roerstaafjes plastic borden, plastic bestek, allemaal gaan ze in de ban. Voor andere producten moeten fabrikanten de opruimkosten betalen.


Het is een van de snelste maatregelen die de Europese Commissie ooit heeft genomen. Maar waar bleef de tegenlobby van de industrie? Met onder anderen EU-commissaris Frans Timmermans, minister Stientje van Veldhoven en europarlementariërs Esther de Lange (CDA) en Jan Huitema (VVD).

'Haagse Lobby', vrijdag 15 november om 22.55 uur bij Omroep WNL op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Holland-Belgi√ę' (foto: RTL 4 - ¬© RTL 2020)

Een team uit Vlaanderen onder leiding van Niels Destadsbader gaat een verbale strijd aan met een Nederlands team, geleid door Ruben Nicolai. Hoeveel kennen Vlamingen van Nederlandse gewoontes, uitdrukkingen en producten? Vandaag spelen naast Niels Destadsbader ook Katja Retsin en Wesley Sonck.

'Holland - BelgiŽ', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers