Volgende week te gast in 'Kunststof' op NPO Radio 1

zondag 8 september 2019

De meeste mensen deugen is het nieuwste boek van historicus Rutger Bregman. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

Eerdere boeken van hem zijn Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers en Gratis geld voor iedereen. Ook schrijft hij artikelen voor de Correspondent.


Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Dinsdag 10 september: Tex de Wit, cabaretier
Deze week verschijnt het eerste boek van cabaretier en programmamaker Tex de Wit uit: Ik heb een slimme droger. Over het leven in al zijn grootsheid. Urgente zaken als zelfverzonnen spreekwoorden, het Nederlands Kampioenschap Twister en tips voor zindelijkheid. De Wit werd bekend als correspondent in Zondag met Lubach.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 11 september: Dido Michielsen, schrijver
Het nieuwe boek van Dido Michielsen Lichter dan ik, speelt zich af in Java, 1850. Isah groeit op in de kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop lijkt daarmee vast te staan. Maar de eigenzinnige, jonge vrouw weet te ontsnappen aan de traditionele standenmaatschappij.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 12 september: Gast nog onbekend.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 9 t/m donderdag 12 september om 19.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Nadat ze haar job is kwijtgeraakt, neemt de alleenstaande moeder Nicky een baantje aan bij een warenhuis om wat geld bij te verdienen. Door de tussenkomst van een mysterieuze vreemdeling moet ze plots voor kerstman gaan spelen. Ze heeft aanvankelijk veel schrik om te worden ontmaskerd, maar al snel blijkt de rol van goedheilig man haar wonderwel te liggen.

'Christmas at Cartwright's', film uit 2014 met oa. Alicia Witt en Gabriel Hogan, om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers