Volgende week in 'Kunststof Radio'

zondag 11 augustus 2019

Naar aanleiding van een aantal recente kwesties in de journalistiek praat 'Kunststof Radio' met onderzoeksjournalisten Huib Modderkolk, Bas Haan en Pieter Klein over de relatie tussen de overheid en de pers.

Hoe goed werkt de WOB? Hoe gaat het met de afspraken tussen de pers en de overheid? En zijn klokkenluiders noodzakelijk om de waarheid boven tafel te krijgen?


Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 13 augustus: Manon Uphoff, schrijver
De onlangs verschenen roman Vallen is als vliegen van Manon Uphoff, over seksueel geweld in een gezin, werd lovend ontvangen. Een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. Haar eerste verhalenbundel en haar debuutroman leverden diverse nominaties voor literaire prijzen op.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 14 augustus: Martijn Simons en Casper Vandeputte, schrijvers
Onder het pseudoniem Simon Caspers schreven Martijn Simons en Casper Vandeputte het boek Destiny. Na een niet onverdienstelijke carrière als tennisprof wordt Diederik plotseling de pleegvader van zijn 6-jarige nichtje. Een doldwaas en hartverscheurend verhaal over familie en ambitie en hoe je daarin verstrikt kan raken.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 15 augustus: Joep Beving, pianist
Met 80 miljoen streams op Spotify is componist en pianist Joep Beving één van de meest beluisterde solo pianisten ter wereld. De pianist stond op diverse internationale podia de afgelopen maanden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam. Aanstaande zaterdag 17 augustus speelt hij op Lowlands.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 12 t/m donderdag 15 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers