Volgende week in 'Kunststof' op NPO Radio 1

zondag 9 juni 2019

Dimitri Verhulst's 'De Helaasheid der Dingen' behoort inmiddels tot de klassiekers en voor 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol' ontving hij de Libris Literatuur Prijs.

Nu is daar zijn nieuwe roman 'De pruimenpluk'. Wederom een hommage aan de falende mens, waarin om treurigheid gelachen kan worden.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 11 juni: Lieve Blancquaert, fotograaf & programmamaker
De Belgische fotografe en programmamaker Lieve Blancquaert komt met het langverwachte slotdeel van haar trilogie. Eerst was daar 'Birth Day', toen kwam 'Wedding Day' en nu 'Last Days'. Opnieuw reist Blancquaert de wereld over, dit keer om het einde van het leven in beeld te brengen. De serie gaat 9 juni van start op NPO 2.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Woensdag 12 juni: Bas Kwakman, schrijver & beeldend kunstenaar
Bas Kwakman neemt na zestien jaar afscheid als directeur van stichting Poetry International. In zijn nieuwe boek 'In poëzie en oorlog' vormt de geschiedenis van het Poetry International Festival in Rotterdam de leidraad. Kwakman beschrijft zijn ervaringen in de wereld van de poëzie.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 13 juni: Jarl van der Ploeg, journalist
Jarl van der Ploeg is correspondent Italië voor de Volkskrant. In zijn nieuwe boek 'Wegens vakantie gesloten: Italië in augustus' legt Van der Ploeg de Italiaanse volksaard uit aan de hand van de maand augustus. De maand waarin politiek, maffia en zelfs de kerk moeten wijken voor het zorgeloze leven aan zee.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

'Kunststof Radio', maandag 10 t/m donderdag 13 juni tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met Jos De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers