Vernieuwde La Course live te zien op Eurosport

woensdag 19 juli 2017

De vierde editie van La Course, de vrouwenversie van de Tour de France, bestaat dit jaar voor het eerst uit twee ritten. Beide etappes zijn van de start tot en met de finish live te volgen via Eurosport 1 én de Eurosport Player.

De rensters werken op donderdag 20 juli - voor de passage van de mannen - een korte bergrit van 67 kilometer af van Briançon naar de Col d’Izoard. Twee dagen later, zaterdag 22 juli, volgt in Marseille nog een achtervolging over 22,5 kilometer met de twintig sterkste rijdsters van de rit van donderdag.

Dit jaar worden namens Nederland onder anderen ex-Olympisch kampioen Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en regerend Nederlands kampioen Chantal Blaak aan de start verwacht. Van Vleuten is de vrouw in vorm: zij werd eerder deze maand derde in Giro Rosa en schreef daar bovendien twee etappes op haar naam. Vos is op de weg terug na een sleutelbeenbreuk en kende afgelopen weekend een succesvolle rentree in de BeNe Ladies Tour. Zij won, behalve de slotetappe, ook het eindklassement.

De eerste twee edities van La Course hadden Nederlandse winnaars; in 2014 Marianne Vos en in 2015 Anna van der Breggen. In 2016 won de Australische Chloe Hosking voor Lotta Lepistö uit Finland. Marianne Vos werd vorig jaar derde.

Het commentaar bij de beelden van La Course 2017 komt van vaste Eurosport-wielercommentator José Been, terwijl voormalig profwielrenster Iris Slappendel als co-commentator zorgt voor de analyse en duiding. Op donderdag begint de live uitzending om 10.00 uur; op zaterdag vanaf 13.00 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers