TV Oranje maakt Top 1000 van 2016 bekend

vrijdag 23 december 2016

Muziekzender TV Oranje heeft aan de vooravond van Kerstmis de TV Oranje Top 1000 van 2016 bekendgemaakt. De eerste plaats in de traditionele eindejaarshitlijst is dit jaar voor Henk Bernard met 'Het is weg', een onvervalst levenslied afkomstig van zijn album 'Liefde is Leven' uit 2015.

De bijbehorende clip, die werd opgenomen bij de Moerputtenbrug in de omgeving van Den Bosch, ontving het afgelopen jaar de meeste stemmen in de TV Oranje Verzoekparade. Het levert de volkszanger uit Sint Michielsgestel aan het einde van het jaar de nummer 1 positie op in de TV Oranje Top 1000.


Tevens hoogste aantal noteringen
Henk Bernard staat dit jaar niet alleen bovenaan in de TV Oranje Top 1000, hij heeft tevens het hoogste aantal noteringen binnengehaald. Met maar liefst 24 titels onderstreept hij zijn grote populariteit. Veel noteringen zijn er ook voor de Drentse zanger Jannes (15), de in 2009 overleden Richard Janse (12) en Frans Bauer (11). In totaal werden er het afgelopen jaar 765.335 stemmen uitgebracht voor de TV Oranje Verzoekparade, het dagelijkse tv-programma dat de basis vormt voor de Top 1000. De volledige lijst is van 2016 te vinden op de website tvoranje.nl.

Terugkeer van Frans Bauer
De tweede plaats in de Top 1000 is voor 'Een beetje verliefd' van Frans Bauer. Het was de eerste single in twee jaar voor de bekende zanger en televisiepresentator, en het nummer viel in goede aarde gezien het hoge aantal stemmen. Op de derde plek vinden we Louisa Janssen met 'Leef je eigen leven'. De realityster, bekend van de TLC-serie ‘Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde’, wist met deze single bij veel mensen een gevoelige snaar te raken. De vierde plek is voor Stef Ekkel en René Karst, die het afgelopen jaar als gelegenheidsduo een megahit scoorden met het vrolijke ‘Liever te dik in de kist’. Het Wels Team uit Beuningen (Gelderland) wist voor het tweede achtereenvolgende jaar een plek in de top 5 af te dwingen met hun carnavalshit  'De Toekieman'.

Marathonuitzending Top 1000
De Top 1000 van 2016 is non-stop te zien bij TV Oranje van donderdag 29 december 07.00 uur tot zaterdag 31 december 19.00 uur. De gehele lijst wordt herhaald van maandag 1 januari 19.00 uur tot woensdag 4 januari 07.00 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers