'TreurTeeVee' is terug met tweede seizoen

donderdag 21 november 2019

In een nieuw seizoen van de zwart komische serie 'TreurTeeVee' worstelen de inwoners van de stad Yolandia met de grote thema's van het leven. De serie is een mix van sketch en drama, absurdisme en romantiek, bittere ernst en flauwekul.

Oude bekenden Frederik Kaak, Yolanda, Uusbief én nieuwe gezichten zijn te zien in een compleet vormgegeven wereld.


Naast de al bekende personages, zoals de kettingrokende labiele psychotherapeut Yolanda, de perverse burgerman Uusbief en de egocentrische succespresentator Frederik Kaak, maken we ook kennis met nieuwe inwoners van Yolandia. Zo is daar Kalle (Jan-Paul Buijs), een jongeman met tergend veel liefdesverdriet die zijn ex voor de rechter sleept. En het doodnormale tienermeisje Winnie (Ellen Parren), die vurig hoopt een superster te worden maar niet genoeg talent bezit. Jan de Beer (Peter van Rooijen) is een oerconservatieve man in een hypermoderne wereld. En slager Margje (Ellen Parren) die doodsbang is voor Het Niets.

Bijrollen zijn weggelegd voor o.a. Jacob Derwig, Maria Kraakman, Vincent van der Valk, Ria Eimers, Eelco Smits, Yara Alink en Thomas Spijkerman.

'TreurTeeVee' is dit jaar genomineerd voor de Kees Holierhoek Scenarioprijs, de tweejaarlijkse prijs voor schrijvers van Nederlands televisiedrama.

Aflevering 1. Liefde
Over de onvermijdelijke, kwellende mallemolen die liefde heet.

Kalle wordt gedumpt door zijn vriend Lars, maar via een rechtszaak probeert hij af te dwingen dat Lars toch bij hem blijft. Uusbief ontmoet de vrouw van zijn dromen, maar durft haar niet aan te spreken uit angst voor een afwijzing. Frederik Kaak presenteert het programma Kaak in Love waarin hij met verschillende kandidaten naar bed gaat om zijn grote liefde te vinden. Yolanda verdedigt, met zeer veel moeite, de voordelen van een leven als single.

Regie: Joost van Hezik. Scenario: Ellen Parren, Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen.
TreurTeeVee wordt geproduceerd door Pupkin in coproductie met de VPRO.
TreurTeeVee is een creatie van makerscollectief Circus Treurdier.

Uitzending vanaf vrijdag 22 november 22.30 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers