Terug bij MAX: 'Professors op Pad'

donderdag 12 december 2019

Vanaf vrijdag 13 december om 19.40 uur op NPO 2 zendt MAX een nieuw seizoen van 'Professors op Pad' uit. In dit bijzondere MAX-programma neemt prof. mr. Pieter van Vollenhoven, samen met zijn collega en goede vriend prof. dr. Joop Schaminée, de kijker mee op een boeiende ontdekkingsreis door de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft.

In het nieuwe seizoen worden de Gelderse Poort, het Lauwersmeer, De Hoge Veluwe, de Oosterschelde, Zuid-Limburg en het Naardermeer aangedaan.


Aflevering 1
Het uiterwaardengebied De Gelderse Poort bij Nijmegen aan de Waal laat een bijzonder stukje natuur zien, met onder andere de hoogste rivierduin in Nederland. Het gebied is een overstromingsgebied dat bij te hoog water de Waal de ruimte geeft om uit zijn oevers te treden. Een tocht van de professors langs de Waal en door het ooibos brengt ons niet alleen bij de vele vogels die er verblijven, maar laten ons ook de vele nog bloeiende planten in het najaar zien.

'Professors op Pad', vrijdag 13 december om 19.40 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Axel verblijft in het afkickcentrum in Sleidinge. Hij sprokkelt levensverhalen op de afdelingen 'crisistoxicomanie' , waar mensen geholpen worden die met een verslaving kampen, en bij 'dubbele diagnose' waar verslaafden ook een psychische problematiek hebben.

'Axel Gaat Binnen', om 21.55 uur bij VTM.

Dossiers