Sagid Carter' nieuwe presentator '3voor12 Radio'

dinsdag 31 maart 2020

Sagid Carter is de nieuwe presentator van '3voor12 Radio'. Vanaf 1 april is zij de vaste DJ van het late night muziekprogramma van de VPRO. Hiermee volgt zij Eva Koreman op die het radioprogramma sinds 2018 presenteerde.

'3voor12 Radio' is te beluisteren van maandag tot en met donderdag van 21.00 uur tot middernacht op NPO 3FM.


Sagid Carter: 'Als mensen aan het eind van de show vragen naar de playlist dan weet ik dat het is geslaagd. Het maken van Club Carter heb ik het afgelopen jaar al met onwijs veel plezier gemaakt en het idee dat ik nu straks nog vier dagen extra mijn enorme liefde voor muziek mag delen met de 3FM luisteraars kan ik nogsteeds niet bevatten. Ik heb onwijs veel zin in dit nieuwe avontuur dat ik ga ervaren met het geweldige team dat ik achter mij heb staan. Verder wil ik dit jaar nog meer interviews doen met toffe artiesten van over de hele wereld maar vooral een onwijs tof muziekprogramma maken op 3FM.'

Niels Aalberts, eindredacteur 3voor12: 'Met 'Club Carter' is Sagid vliegend uit de startblokken gegaan op de zaterdagavond van 3FM. Dat is meer mensen opgevallen. Nu Eva die prachtige kans met Frank in de middag grijpt, hoefden we geen seconde na te denken wie haar plek inneemt. Sagid zal '3voor12 Radio' net zo energiek en actueel presenteren als 'Club Carter' de afgelopen anderhalf jaar!'

Over Sagid Carter
Sagid Carter (1994) presenteerde de afgelopen periode voor de VPRO het zaterdagavondprogramma 'Club Carter' op NPO 3FM. Daarnaast maakte ze voor FunX het op nieuwe releases gefocuste programma 'Base en Jouw Stad', ze werkte bij AT5 en maakt haar eigen wekelijkse podcast Cartish Radio. Door de Volkskrant werd ze uitgeroepen tot Mediatalent van het Jaar 2020 en ze werd genomineerd voor de Marconi Award.

Over '3voor12'
3voor12 is VPRO's crossmediale platform voor alternatieve popmuziek op internet, radio, televisie en in de VPRO Gids. 3voor12 verslaat o.a. Eurosonic-Noorderslag, Best Kept Secret, WOO HAH!, Dekmantel, Lowlands, Into The Great Wide Open, ADE en Le Guess Who en reikt in het najaar de 3voor12 Award uit voor het beste Nederlands album van de afgelopen 12 maanden. Begin december kiezen luisteraars en volgers 3voor12’s Song van het Jaar, die bekend wordt gemaakt tijdens het gelijknamige festival in TivoliVredenburg. Naast een landelijke redactie heeft 3voor12 17 lokaalsites die aandacht besteden aan hun lokale en regionale muziekscene, festivals, optredens en evenementen.

Muzieksamenstelling: Sander Kerkhof

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op En.

Dossiers