RTL Z Startup Week: beleef Startup Fest en The Next Web live

zondag 22 mei 2016

Volgende week is Nederland het internationale middelpunt van de Startup-wereld met Startup Fest Europe en The Next Web. RTL Z doet met de RTL Z Startup Week live verslag van beide evenementen.

Met een eigen studio op locatie, aangepaste programmering, speciale online-activiteiten en verslaggevers bij diverse evenementen in het land is RTL Z de hele week aanwezig. Online en op televisie kun je onder anderen de topmannen Tim Cook van Apple, Eric Schmidt van Alphabet (Google) en Travis Kalanick van Uber live zien. Z Today brengt iedere dag een wrap up en is voor het eerst live vanaf locatie tijdens de openingsdag van Startup Fest Europe in de Beurs van Berlage. Hella Hueck interviewt topnamen en veelbelovende ondernemers uit binnen- en buitenland. Daarnaast staan in de avond alle programma’s in het teken van de Startup Week. Met onder meer speciale gasten in Van Liempt Live, de realityserie Startup U en de Z Docs The Story of Alibaba en The Crowdfunding Revolution.


Aangepaste televisieprogrammering
Merdere keren per dag brengt Hella Hueck vanuit de Startup Week-Studio live verslag van alle activiteiten van Startup Fest en The Next Web. Z Today brengt iedere dag om 17.30 uur een samenvatting van de dag. Speciaal voor Startup Week zendt RTL Z de realityserie Startup U uit. In de avond staan alle Z-programma’s en ook de Z Docs het teken van de Startup Week.

Extra activiteiten online
Ook online pakt RTL Z uit met livestreams, diverse gastcolumnisten, interviews met kopstukken en dagelijks een extra nieuwsbrief.

Over Startup Fest Europe
Het evenement Startup Fest Europe maakt Nederland van 24 t/m 28 mei het centrum van de internationale startup wereld. Duizenden ambitieuze ondernemers, developers, hackers, investeerders en corporates komen samen om de economie van morgen te creëren. Het doel is het stimuleren van de groei van startups door oprichters, investeerders, zakelijk leiders, en developers bijeen te brengen rond specifieke thema’s.

In veertien steden door het hele land vinden meer dan achtentwintig evenementen plaats. Op openingsdag van Startup Fest Europe op 24 mei betreden CEO’s wereldwijde topbedrijven, waaronder Tim Cook van Apple, Eric Schmidt van Alphabet (Google) en Travis Kalanick van Uber en Nathan Blecharczyk van Airbnb het podium. Al deze presentaties zijn live te volgen bij RTL Z op tv en online via rtlz.nl.

Over The Next Web
Op 26 en 27 mei vindt in Amsterdam voor de elfde keer TNW Conference plaats, een techevent met ’s topnamen uit de techwereld, ondernemers en venture capitalists. Acht podia met inspirerende sprekers, 300 stands, veel netwerkmogelijkheden en gedurende een hele week verspreid door de stad kleinere evenementen over de toekomst van technologie, innovatie, marketing, communicatie.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van Australi. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers