RTL Z interviewt kopstukken over de klimaattop

dinsdag 24 november 2015

Zonnepanelen, windmolens en Tesla's. De wereld wordt steeds groener, maar gaat het snel genoeg? In aanloop naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties van 30 november tot 11 december in Parijs, blikt RTL Z-verslaggever Frederieke Hegger vooruit, met vier kopstukken die elk op eigen wijze bijdragen aan een duurzamere wereld.

Welke problemen zien zij? Wat moet in Parijs zeker besproken worden willen we de opwarming van de aarde stagneren? En wat kunnen we zelf doen?


Woensdag 25 november, 9.40 en 12.40 uur: Mathijs Bouman, econoom
Samen met econoom Mathijs Bouman bekijkt Frederieke het effect van de  klimaatverandering op de Nederlandse economie en welke oplossingen er zijn.

Donderdag 26 november, 9.40 en 12.40 uur: Prinses Laurentien van Oranje
Prinses Laurentien van Oranje is oprichter en Managing Director van de stichting Missing Chapter Foundation, die kinderen een stem in de maatschappij wil geven. Veranderingen in ons klimaat hebben vooral impact op de toekomst van de onze kinderen. Denken we niet te veel aan onszelf en te weinig aan de generaties van de toekomst?

Vrijdag 27 november, 9.40 en 12.40 uur: Erik Blokhuis, CEO van Arcadis
Wereldwijd biedt Arcadis infrastructurele oplossingen op plekken waar klimaatverandering voor problemen zorgt. Zo zorgt Arcadis voor een veilig New Orleans en New York. Waar in de wereld kunnen we grote problemen verwachten door de opwarming van de aarde?

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers