'Ragdoll', 'The Watch' en 'Vienna Blood' seizoen 2 zijn in december te zien bij BBC First

maandag 29 november 2021

In de aanloop naar en tijdens de feestdagen viert BBC First de originele Britse drama's met vijf gloednieuwe premières waaronder 'Ragdoll', 'The Watch' en 'Vienna Blood' seizoen 2.

'Ragdoll' is een nieuwe hedendaagse Faustiaanse thriller, gebaseerd op de roman van Daniel Cole en van de makers van de bekroonde serie 'Killing Eve'. DS Rose, DI Baxter en DC Edmunds krijgen een schokkende nieuwe zaak toegewezen: 'The Ragdoll'. De 'Ragdoll Killer', een gruwelijke, fantasierijke seriemoordenaar, daagt de politie uit door hen een lijst van zijn volgende slachtoffers te bezorgen, waaronder Rose’s naam.


De moderne en allesomvattende serie 'The Watch' is geïnspireerd door personages gecreëerd door Sir Terry Pratchett. Ondanks de dystopische setting , is het een leuke, energieke en plezierige serie - vol spanning, humor en memorabele karakters. 'The Watch' volgt een groep, The City Watch, die het lef moet vinden om de wereld te redden en daarbij zichzelf verrassen.

Tot slot keert 'Vienna Blood' terug voor een tweede seizoen. Het unieke, ambitieuze en meeslepende misdaaddrama speelt zich af in het glorieuze Wenen tijdens een buitengewone periode in de geschiedenis van het land. De combinatie van aangrijpende verhaallijnen, een meeslepende cast en een getalenteerd creatief team maakt 'Vienna Blood' tot een echte bestseller.

'Ragdoll' gaat in première op BBC First op donderdag 9 december om 22.00 uur
Rechercheur DS Rose is net terug bij de Londense politie als hij en zijn collega's, de pas gepromoveerde DI Baxter en de jonge Amerikaanse jongedame DC Edmunds, worden opgeroepen voor een gruwelijke ontdekking in een appartementsgebouw. Aan het plafond hangt een 'Ragdoll', bestaande uit zes verschillende lichaamsdelen. Wanneer een lijst met slachtoffers wordt vrijgegeven, wordt het een race tegen de klok, want de moordenaar bedenkt steeds nieuwe methodes om zijn slachtoffers te vermoorden én DS Rose staat ook op de lijst. Samen met een achterdochtige Edmunds, die Rose’s bijzondere gedrag onderzoekt, gaat Rose op een geheim onderzoek uit om de moordenaar te vinden voor het te laat is.

'The Watch' gaat in première op BBC First op vrijdag 3 december om 20.30 uur
'The Watch' volgt een groep buitenbeentjes, The City Watch. De grappige maar spannende achtdelige serie zet trollen, weerwolven, tovenaars en andere ongewone helden in tegen een kwaadaardig complot om een grote draak te laten herrijzen. Dit leidt tot de vernietiging van het leven zoals zij het kennen. Deze moderne en allesomvattende serie van schrijver en uitvoerend producent Simon Allen is geïnspireerd door de karakters uit de beroemde "Discworld"-romans van Sir Terry Pratchett. De personages bestaan uit kapitein van de stadswacht Sam Vimes (Richard Dormer), de laatste nakomeling van adel Lady Sybil Ramkin (Lara Rossi), de naïeve maar heldhaftige Carrot (Adam Hugill), de mysterieuze Angua (Marama Corlett), de geniale forensisch expert Cheery (Jo Eaton-Kent) en The Watch's eigen originele uitvoering van de Dood (ingesproken door Wendell Pierce).

'Vienna Blood' seizoen 2 gaat in première op zondag 19 december om 21.00 uur op BBC First
Met Matthew Beard ('The Imitation Game', 'And When Did You Last See Your Father?') en Juergen Maurer ('Vorstadtweiber', 'Tatort') in de hoofdrollen speelt 'Vienna Blood' zich af in het Wenen van 1900: een broedplaats van filosofie, wetenschap en kunst, waar een botsing van culturen en ideeën plaatsvindt in de grote cafés en operahuizen van de stad.

Max Liebermann (Matthew Beard) is een briljante jonge Engelse arts die studeert bij de beroemde psychoanalyticus Sigmund Freud. Max wil graag de criminele geest begrijpen en begint Oskar Rheinhardt (Juergen Maurer) te observeren, een inspecteur bij de Weense politie, die worstelt met een verbijsterende zaak. Max' buitengewone vaardigheden op het gebied van waarneming en forensisch onderzoek, en zijn diepgaande begrip van menselijk gedrag en afwijking, helpen Oskar de meest mysterieuze zaken van Wenen op te lossen.

In december kan je de volgende series blijven kijken op BBC First:

'All Creatures Great and Small' S2 elke dinsdag om 21.00 uur tot 28 december
'The Larkins' S2 (inclusief de kerstspecial) elke maandag om 21.00 uur tot 27 december


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ferry' (foto: © Netflix/De Mensen 2021)

Amsterdam 2008. De bikkelharde Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry's mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden en af te maken. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd raakte, de terugkeer naar het kamperleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder zijn stalen pantser. Zijn spannende zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld.

'Ferry', om 21.10 uur op Eén.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 19:00
  Het journaal - Sportweekend
  19:55
  Het Weer (avond)
 • 18:55
  Rolkrant
  19:30
  Vranckx
 • 19:05
  #LikeMe
  19:30
  Kingsize Live
 • 19:00
  VTM Nieuws 19 uur
  19:45
  Het weer
 • 19:10
  Supernanny US
  20:05
  Spice Girls: How Girl Power Changed the World
 • 18:35
  Grown Ups
  20:30
  The Green Hornet
 • 18:25
  Top Gear
  19:30
  SAS: Who Dares Wins Australia
 • 19:05
  Arthur & De Minimoys
  19:30
  The Mr. Peabody & Sherman Show
 • 18:55
  Super 50
  19:55
  Schone schijn
 • 18:45
  James De Musical
  19:55
  De brandweer NL
 • 18:50
  Criminal Minds
  20:35
  FBI
 • 18:30
  America's Top Dog
 • 19:15
  Inside The Children's Hospital
 • 18:50
  Het Weekmenu - reeks 2
  19:30
  Peppe's Toscane
 • 14:45
  Herhalingslus
  08:00
  Z-Extra VOKA nieuwjaarsreceptie 2022
 • 19:00
  al-1-maar-hits
  21:00
  Hadiemicha
 • 19:14
  Hoe wordt beton gepolijst?
  19:34
  De tip
 • 19:00
  De Koepelzaal
  09:00
  Onderzoekscommissie PFOS - De Koepelzaal Live
 • 18:25
  ATP Cup Sydney & WTA500 Adelaide
  20:40
  Brighton - Crystal Palace
 • 19:00
  All Creatures Great and Small
  20:00
  Around the World in 80 Days
 • 19:15
  CSI: NY
  20:05
  Resident Alien
 • 18:58
  NOS Studio Sport Eredivisie
  20:00
  NOS Journaal (laat)
 • 18:20
  Podium Witteman
  19:29
  Tijl en de Negende van Beethoven
 • 19:00
  NOS Jeugdjournaal
  19:21
  Mensjesrechten