Nieuw op zondag: 'KRO 't Spaanse Schaep'

zaterdag 4 december 2010

Winter bij de KRO, dat is een gezellige zondagavond met op het programma 't Spaanse Schaep', het achtdelig vervolg op de succesvolle KRO-series 't Vrije Schaep' en de remake van't Schaep met de 5 Pooten'. Met dezelfde cast, hetzelfde team, nieuwe scripts, en 'hertaalde' liedjes uit het wereldrepertoire.

Het is een paar jaar later, eind jaren zeventig. Kootjes Camping ’t Vrije Schaep is door toedoen van de milieumaffia teruggegeven aan de natuur, en Kootje zit zonder werk. Doortje heeft er de pest in dat haar relatie met Kootje niet uitgegroeid is tot een echte verhouding. Ze wonen nog steeds apart. Intussen is Lena zwanger geraakt van een muzikant, en wil ze de eerste ‘BOM - bewust ongehuwde - moeder’ worden. Opoe is oud en gebrekkig; nog maar ‘een mens van een dag’. Greet en Huipie lopen inmiddels op hun tandvlees; hun tweeling blaakt van gezondheid, maar het zijn niet de slimste en ook niet de makkelijkste kinderen.


Met Riek en Arie gaat het een stuk beter: zij hebben geërfd van een oude tante en zitten goed in de slappe was. Bang als ze zijn voor scheve ogen, willen ze dat voor hun vrienden geheim houden. Lukas is twee jaar geleden zijn grote liefde Sjon achterna gereisd naar Spanje om daar samen een pension te runnen. Tot grote bezorgdheid van zijn Amsterdamse vrienden, laat hij maar weinig van zich horen. Als ze erachter komen dat de liefde tussen Lukas en Sjon over is en het pension voor geen meter loopt, besluiten ze gezamenlijk naar Spanje af te reizen om Lukas weer in het zadel te helpen. Of, zijn ze misschien toch meer op de vlucht voor hun eigen problemen?
 
Enkele liedjes die voor ’t Spaanse Schaep werden ‘hertaald’:
§ Bohemian Rhapsody - Queen (Opoes Zwangenzang)
§ This is my life - Shirley Bassey (Dit is mijn lijf)
§ Bamboleo - Gipsy Kings (Op de liefde)
§ I don’t like Mondays - Boomtown Rats (Daarom haat ik mijn verjaardag)
§ Mac Arthurpark - Donna Summer (Vondelpark)
§ Do you know where you’re going to - Diana Ross (Geen idee)
§ Sorry seems to be the hardest word - Elton John (Sorry is een vreselijk moeilijk woord)
§ The man with the child in his eyes’ - Kate Bush (Die twee waar ik zoveel van hou)
 
Cast & crew
Alle vertrouwde gezichten zijn weer van de partij; Pierre Bokma, Loes Luca, Marc-Marie Huijbregts, Carry Tefsen, Georgina Verbaan, Ton Kas, Jenny Arean, Laus Steenbeeke en Bianca Krijgsman. Er komen ook verrassende dubbelrollen en nieuwe gezichten langs in de serie. Zo transformeren Loes Luca en Pierre Bokma tot de Spaanse Raquel en Pablo en worden er gastrollen vervuld door o.a. Arie Boomsma, Angela Groothuizen, Jelle de Jong, Ruth Jacott, Hans Kesting, Lineke Rijxman, Piet Römer en Noortje Herlaar. Frank Houtappels is wederom verantwoordelijk voor het scenario en de regie is in handen van de vier regisseurs die ook tekenden voor de eerdere Schaep-series: Frank Krom, Pieter van Rijn, Norbert ter Hall en Joram Lürsen. 
 
KRO ’t Spaanse Schaep', vanaf zondag 5 december rond 21.20 uur bij de KRO op Nederland 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers