Nieuw bij de KRO: ''t Vrije Schaep' (met de 5 Pooten)

zaterdag 27 december 2008

''t Schaep met de 5 Pooten' heeft een opvolger: ''t Vrije Schaep'. De KRO, IDTV Film en Kemna & Zonen besloten hiertoe na het succes van de remake, die acht weken lang gemiddeld 1,4 miljoen kijkers trok. De nieuwe serie maakt een sprong in de tijd van de zestiger naar de zeventiger jaren. Met kortere broeken, wijdere pijpen, oorverdovende kleurcombinaties en vooral heel veel haar.

De v

ertrouwde personages keren terug, maar de arena verplaatst zich van het café 't Schaep met de 5 Pooten in de Jordaan naar een camping in de duinen. Het is zomer, warm en iedereen kan zich letterlijk en figuurlijk meer blootgeven – zich bevrijden van knellende oude patronen. Maar is dat wel voor iedereen weggelegd?
 
Voor ''t Vrije Schaep' zijn nieuwe scenario's geschreven door Frank Houtappels en voor de liedjes is dankbaar gebruik gemaakt van Nederlandse liedjes uit die tijd. De vaste cast is ongewijzigd en gastrollen worden vertolkt door o.a. Annet Malherbe, Hans Kesting, Cas Jansen en Theu Boermans. In aflevering 7 gaat zelfs Toppop icoon Penney de Jager weer even terug naar de jaren zeventig met een gastoptreden in 't Vrije Schaep.
 
Het verhaal:
Kootje de Beer heeft café 't Schaep met de 5 Pooten verkocht. De buurt was de buurt niet meer en hij was toe aan een frisse wind. Letterlijk de daad bij het woord gevoegd, begint hij een camping aan de Noordzee: Camping 't Vrije Schaep. Zijn trouwe maat Lukas verhuist met hem mee en ook de vaste clientèle laat hem niet in de steek. Riek & Arie, maar ook Greet - inmiddels zwanger - met haar Huipie en Opoe Withof weten de weg naar de camping te vinden en zijn niet te beroerd de handjes uit de mouwen te steken. Maar waar is Door? Zonder haar is niets hetzelfde en zeker Kootje niet. Als Doortje is teruggekomen lijkt niets een vrolijke, aangename zomer in de weg te staan. Niets is minder waar. Lena ontbreekt nog. Ze wordt achter de ramen op de wallen gesignaleerd door Arie. Het 25-jarig huwelijksfeest van Riek en Arie dreigt daarom niet door te gaan.

En dan is daar de dochter van opoe Withof. Ze heeft een plek in een bejaardenhuis voor haar moeder weten te regelen. Ook campinggasten zorgen voor de nodige onrust. Oude liefdes komen kamperen en nieuwe liefdes ontstaan. Iedereen heeft daar zo zijn eigen gevoelens bij, van verbijstering tot herkenning en van jaloezie tot medeleven.
 
Rolverdeling
 
Vaste cast:
Pierre Bokma   - Kootje
Loes Luca  -  Doortje
Marc-Marie Huijbregts -  Lukas
Carry Tefsen  - Opoe Withof
Georgina Verbaan  -  Lena
Jenny Arean  -  Riek
Bianca Krijgsman  -  Greet
Laus Steenbeeke  -  Huipie
Ton Kas  -  Arie
 
Gastrollen:
Annet Malherbe   -  Dolly   (aflevering 2)
Frank Evenblij   -  Koelkeizer   (aflevering 3)
Lineke Rijxman   -  Jacqueline   (aflevering 4)
Hans Kesting   -  Sjon    (aflevering 5)
Cas Jansen   -  Peter    (aflevering 6 & 7)
Theu Boermans   -  Lutz    (aflevering 6)
Sylvia Hoeks   -  Ellie    (aflevering 7)
 
Gastoptreden :
Penney de Jager  -  Penney de Jager    (aflevering 7)
 
''t Vrije Schaep' (met de 5 Pooten), vanaf vrijdag 2 januari, 8x om 21.10 uur bij de KRO op Nederland 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers