'Keuringsdienst van Waarde': tomaat in blik

woensdag 6 november 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

De verslaggevers van de 'Keuringsdienst van Waarde' lezen een verontrustend bericht: Italiaanse tomaten in blik worden onder erbarmelijke omstandigheden geplukt door migranten.

Hoe zit dat? En hoe weten we of de tomaten die wij in de supermarkt kopen vrij zijn van misstanden? De 'Keuringsdienst' volgt het blik tot aan de plantage en wordt geconfronteerd met de duistere kant van de Italiaanse tomatenindustrie.


'Keuringsdienst van Waarde', donderdag 7 november om 20.25 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Er hangt een zware schaduw over het leven en de relaties van rechercheur Nick Cafmeyer. Nick worstelt sinds zijn negende met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn. Op aanwijzen van Nick is zijn buurman Plettinckx, een zedendelinquent, toen verhoord en weer vrijgelaten. Plettinckx woont na al die jaren nog steeds in dezelfde buurt als Nick en schept er genoegen in om hem te tergen. Zijn chef Danni aarzelt om Nick te betrekken bij een nieuwe onrustwekkende zaak: een koppel is drie dagen vastgehouden door een indringer. Van hun negenjarig zoontje Robin en de dader ontbreekt elk spoor.

'De Behandeling', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers